CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanlığı tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'üncü yıl dönümü nedeniyle bazı sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla alternatif kutlama programı düzenlendi.

Alternatif kutlama programında ilk olarak partililerden ve sivil toplum örgütlerinden oluşan yaklaşık bin 500 kişilik grup tarihi Sultan Camisi'nin önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar kortej eşliğinde yürüdü. Ellerinde Türk bayraklarıyla birlikte yürüyen grup kimi zaman İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'na destek amacıyla 'Her Şey Güzel Olacak' sloganları atarken, kimi zamanda 'İzmir Marşı'nı söyledi. Yaklaşık yarım saat süren yürüyüşün ardından grup Cumhuriyet Meydanı'nındaki Milli Egemenlik Anıtı'nın önüne ulaştı. CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri buradaki Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sundu. Çelenk sunma törenine CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Manisa Baro Başkanı Ali Arslan'da destek verdi.

'BUGÜNKÜ HÜKÜMETE 'GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER' DİYORUZ'

Çelenk sunumunun ardından konuşan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, 19 Mayıs'ın tarihi önemi hakkında bilgiler verdi. Balaban, "19 Mayıs emperyalizme karşı bir başkaldırıştır. 19 Mayıs Anadolu ihtilalinin başlangıcıdır. Türk'ün tüm dünyaya meydan okumasıdır. Cumhuriyetin temellerinin atılmasıdır. 19 Mayıs Kurtuluş Savaşı'nın resmen başlangıç tarihidir. Ne mutlu bizlere 19 Mayıs'ın 100'üncü yıl dönümünü kutluyoruz ve daha nice niye yüzüncü yıllara da kutlamaya devam edeceğiz. Atatürk'ün ünlü sözünde 'Geldikleri gibi giderler' sözünü nasıl söylediyse, bizde bugünkü hükümete 'Geldikleri gibi giderler' diyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından alternatif kutlama programı CHP'li gençlerin Milli Egemenlik Anıtı'nın önündeki halkoyunu gösterileriyle sona erdi.

Cemil SEVAL / MANİSA, ()

FOTOĞRAF