KALKINMA Bakanlığı ve Mardin Büyükşehir Belediyesi'nce kadınlar için yürütülen 'Öğren kazan üret kazan projesi' kapsamında çeşitli alanlarda 300 kadın meslek sahibi oldu.
Kalkınma Bakanlığı'na bağlı GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile Büyükşehir Belediyesi tarafından Mardin'de kadınların meslek edinebilmeleri amacıyla 'Öğren kazan üret kazan projesi' kapsamında meslek edindirme kurslarında dikiş, nakış, tekstil gibi eğitimleri başarıyla tamamlayan 300 kadın meslek sahibi oldu. Proje kapsamında yaklaşık bin kadın ise çeşitli etkinlerden faydalanarak Türkiye’de farklı kentlerin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, şehirde artık kadınların yüzünün güldüğünü söyledi. Kalkınma Bakanlığı ile birlikte yürüttükleri projeyle kadınların meslek edinmelerinin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere de katıldıklarını ifade eden Yaman, "Göreve geldiğimiz ilk günlerden itibaren hiçbir şeyin artık eskisi gibi olmayacağını ve bu şehirde kadınlara, engellilere, gençlere ve çocuklara pozitif ayrımcılık yapacağımızı söylemiştik. Bu doğrultuda projeler geliştirdik ve Gençlik Merkezi, Bilgi Evleri, Engelsiz Mardin, Yazın Havuz Kışın Buz Pisti gibi birçok projeyi hayata geçirdik. Bu çalışmalarımızla birlikte kadınlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın, engellilerimizin yüzünün güldüğü bir şehir haline geldi ve yaklaşık iki yıldır da yakalamış olduğumuz huzurla birlikte şehirde herkesin yüzü güldü. Kalkınma Bakanlığı ile birlikte yürüttüğümüz proje kapsamında bin kadınımızı sosyal etkinlikler kapsamında ülkemizin çeşitli şehirlerinde turistik gezilere götürdük. Bazı kadınlar ilk defa Mardin’in dışına çıkmanın sevincini yaşadı. Proje kapsamında kurslara devam eden kadınlardan yaklaşık 300’ü sertifika alarak meslek sahibi oldu. Bu kadınlarımızdan işyerini açan da oldu başkan bir kurum iş bulup çalışanda. Projemiz sürdürebilirliği olduğundan dolayı burada üretilen ürünler sayra markasıyla belediyemizin amber mağazalarında satılmakta. Burada elde edilen gelirle yaklaşık 70 kadınımız istihdam edilmekte" dedi. 
FOTOĞRAFLI