MUĞLA’nın Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, 10 ayda 9434 motosiklet sürücüsü ve 570 ticari taksi denetledi. Trafik kuralı ihlali yapan 4550 motosiklet ve taksi sürücüsüne çeşitli maddelerden 623 bin 939 lira 394 kuruş para cezası kesti. Yaya geçitlerinden geçmeyen 88 vatandaşa ise 9504 lira ceza yazıldı.
Marmaris Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, Ocak ayından itibaren mahalle sakinleri ile yaptıkları “Huzur ve güven" toplantılarında en çok şikayet alan motosiklet ve ticari taksi sürücülerine yönelik denetimlerini artırdı. İlçenin çeşitli sokak ve caddelerinde her gün saat başı motosiklet ile ticari taksiler denetlenmeye başlandı. 10 ay boyunca yapılan denetimlerde 9433 motosiklet ve 570 ticari taksi sürücüsü denetlendi. 4 bin 304 motosiklet ve 246 ticari taksi sürücüsüne çeşitli maddelerden toplam 623 bin 939 lira ceza yazıldı. Yaya geçitlerinden geçmeyen 88 vatandaşa ise toplam 9504 lira ceza kesildi. Motosiklet sürücülerine en çok ceza kask takmamaktan, taksi sürücülerine de trafiği tehlikeye düşürmekten yazıldı.
HUZUR VE GÜVEN İÇİN DENETİMLER YAPILIYOR
Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, “ Halkımızın huzur ve güvenliği için asli olan denetimlerimizi yapmaktayız. Mahalle sakinleri ile yaptığımız toplantılar da en çok dile getirilen konuların başında motosiklet ve taksi sürücüleri geliyordu. Bu konunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Sürücülerimize yıl boyunca trafik kurallarına uymaları konusunda bilgilendirmede bulunduk. Kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uyguluyoruz. Marmaris halkının ve misafirlerimizin huzur ve güvenliği için denetimlerimiz sıklıkla devam edecektir. Denetimlerimize destek veren halkımıza teşekkür ederiz" dedi.