Halim AKCA/BUCAK, () - BURDUR'un Bucak İlçe Belediyesi haziran ayı meclis toplantısında İYİ Parti meclis üyeleri, oturumun canlı yayınla vatandaşlara açılmasını talep etti. Meclis Başkan Vekili Ahmet Gezmez'in başkanlık ettiği toplantıda, İYİ Parti'nin önerisi oy çokluğuyla kabul edilmedi.
Bucak Belediyesi haziran ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkan Vekili Ahmet Gezmez'in başkanlığında yapıldı. İYİ Parti meclis üyeleri, oturumun canlı yayınla vatandaşlara açılmasını talep etti. Ancak önerge, AK Parti'li üyelerin 'hayır' oyuyla oy çokluğuyla kabul edilmedi. İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez yaptığı açıklamada, "İlçemiz için alınan kararlar, neden şeffaf olmayan bir şekilde alınıyor? Mecliste konuşulanları, alınan kararları bizlerde görmek, izlemek ve öğrenmek istiyoruz. Partili meclis üyelerimizin teklifi neden geri çevriliyor? Sizler şeffaf belediyecilik yapmayacak mısınız?" dedi.
Başkan Sönmez, açıklamasının devamında, "Alınan kararlar tüm ilçemizi ilgilendirmektedir. Meclis üyelerimiz son toplantıda canlı yayın yapılması önerisini getirdi. Mecliste alınan kararları tüm halkımızın öğrenmesi gerekliliğini savundular fakat teklifimiz Ak Partili meclis üyelerince reddedilmiştir. İYİ Parti olarak isteğimiz, talebimiz bu yöndedir. Umarım bu çağrımızı Belediye Başkanı Emrullah Ünal ve Ak Parti'li Meclis üyeleri de tekrar düşünür ve talebimiz yerine getirilir" dedi.

FOTOĞRAFLI