Aslı DURAN/ANTALYA,() - MEDİCAL Park Antalya Hastanesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında kadınlara yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.

Muratpaşa ilçesindeki bir otelde düzenlenen seminerde kadınlara 'Kordon Kanı ile Geleceğe Bağlanın', 'Ameliyatsız Estetikte son Trendler' ve 'Kendinizin Farkında mısınız?' sunumları yapıldı. Seminerde 'Kordon Kanı ile Geleceğe Bağlanın' sunumuyla Onkim Kök Hücre Teknolojileri Bölge Müdürü Pınar Topkan, kordon kanını saklamanın önemli olduğunu, ileride oluşabilecek hastalıkların tedavilerinde kullanılabileceğini anlattı. Topkan, doğum sonrası işlevi kalmayan göbek kordonunun kanıyla kök hücreden farklı olan ve 'mezenkimal kök hücre' olarak adlandırılan bu hücrelerin kemik, kas, kıkırdak gibi birçok hücreye dönebildiğini söyledi. Doku ve organların zarar görmesi sonucu oluşan hastalıkların tedavisi için mezenkimal kök hücrenin kullanımıyla ilgili yoğun araştırmalar yapıldığını anlatan Topkan, kök hücre çalışmalarının gelecekte tıp alanında en yaygın araştırma alanı olacağını söyledi.

'AMELİYATSIZ ESTETİKTE SON TRENDLER'

Medical Park Antalya Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayşe Pınarbaşı ise 'Ameliyatsız Estetikte Son Trendler' adıyla sunum yaptı. Son dönemde yapılan estetik araştırmaları hakkında bilgi veren Dr. Pınarbaşı, dermatoloji uygulamalarının uzman kişiler tarafından yapılmasının ve kullandıkları cihazların kalitesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Doku kalitesinin arttırılması ve deri kalitesinin düzeltilmesi, cilt yenileme işlemlerinde artık herhangi bir ameliyata gerek duyulmadığını anlatan Dr. Pınarbaşı, fractora uygulaması sayesinde kırışıklıkların, ciltteki gevşeme ve sarkmaların, hamilelikte oluşan cilt çatlaklarının, göz kapağı çevresindeki sarkmaların ve bunun gibi birçok cilt problemlerini gün içesinde kısa sürede ortadan kaldırıldığını belirtti.

Antalya Bilim Üniversitesi'nden Dr. Murat Kaplan ise 'Kendinizin Farkında mısınız?' diyerek seminerdeki kadınlara bilgi verdi.

Seminerin sonunda kadın girişimciler Burcu Tuna ve Polen Ecevit, girişimcilik hikayelerini anlatarak İzmir'de başlayan 'Yumurtalı Ekmek Hikayesi'ni, Antalya'ya da taşıyacaklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI