KAYSERI,() - MELİKGAZİ Belediyesi öncülüğünde "Belediyelerde Güneş Enerji Santralleri Çalıştayı" 3 üniversite, 6 kurum ve kuruluş ile yurdun dört bir tarafından gelen 23 belediye temsilcilerin katılımı ile gerçekleşti.

Ommer otel'de düzenlenen çalıştaya önceki dönem Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve davetliler katıldı.Dünya’da enerji konusunda büyük değişim ve gelişme gerçekleştiğini, bu neden ile büyük şirketler ve devletlerin çalışma içinde bulunmasından dolayı gündemi enerji’nin belirlediğini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,  bu gibi çalışmalarla Türkiye’nin önemli stratejik konularına bilimsel çözümler üretilmesi, paydaşlar arası iletişim ve iş birliğinin geliştirilmesi, stratejik bilimsel politikalar ve yol haritalarının oluşturulmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

İlklerin belediyesi olarak 8 güneş enerjisi santrali ile Türkiye’de birinci sırada yer aldıklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç “Çevreci ve yenilikçi bir belediye olarak Kurum ve kuruluşlar ile dayanışma, birlik ve işbirliği içerisinde çalışmaktayız. Bu da şehrimize hizmet olarak yansımaktadır. Enerji bizim değil 21. yüzyıldan ortak gündemi ve projesidir. İlklerin belediyesi olarak ilk etapta Üstü kapalı semt pazaryerlerinde başlattığımız çatı üstü güneş enerji santrallerini daha sonra sosyal ve spor tesislerimizde ve Belediyemiz hizmet binasında gerçekleştirdik. Milli ve yerli üretime destek oluyoruz sonuçta ekonomiye ve istihdama katkı sağlıyoruz. Amacımız bu uygulamayı genişletmek şu anda 8 ayrı enerji santrali ile belediyeler arasında, Türkiye’de, dolayısı ile Kayseri’de 1 inci sıradayız. İlk olarak belediyemizde enerjiye verdiğimiz öneme istinaden enerji birimi oluşturduk. Belediyemizin tüm tesislerinde kullanılan enerjiden fazla elektrik enerjisi üretiyoruz. Dolayısı ile fazla elektriği satıyor ve park, sosyal ve spor tesisi gibi yatırımlara kaynak oluşturuyoruz. Sonuç itibari ile enerjimizi güneşten aldığımız gibi, güneşi bir bakıma hizmete çeviriyoruz” dedi.

FOTOLU