MERSİN Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Fabrikası, Kesintisiz hizmet için 10 yıllık makinelerin bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını tamamlanması ile yeniden ekmek üretimi ve satışına başladı.
MER-EK Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Serhat Kanepeci, yeniden üretime başladıklarının müjdesini vererek, "Yaklaşık 1 ay  fabrikamız kapalı kaldı. Bu süreçte biz fabrikanın ağır bakımlarını yaptık. Şu anda faaliyete geçtik. Üretime başladık ve büfelerde satışımız devam ediyor" dedi.
Büfelerdeki ekmek satışında yeni bir modele geçiş yaptıklarını ifade eden Kanepeci, "Ekmeğin satış şeklini değiştirdik. Daha önce kendi personelimiz satış yapıyordu. Ama şu anda büfeleri özelleştirdik ve işletmeciye verdik. Bunu yaparken, Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan kadın istihdamında pozitif ayrımcılığı uyguladık. Büfelerimizi kadınlara veriyoruz. Özellikle her mahallede ihtiyacı olan, çalışmak isteyip bazı sebeplerden çalışamayan kadınları tespit edip onlara büfeleri veriyoruz. Onları mükellef yapıyoruz, istihdam yaratıyoruz, orada çalışıyorlar ve ekmeğimizi satıyorlar" diye konuştu.
Ürünlere şu anda ulaşım sıkıntısı yaşayan vatandaşları, geçiş sürecinin tamamlanmasının ardından her mahallede ucuz ve kaliteli ekmekle buluşturmayı planladıklarını kaydeden Kanepeci, "Şu anda her mahallede büfemiz yok. Ama muhtarlarla görüşmeye başladık. Uygun yerleri belirleyerek, muhtarların desteğini alıyoruz. Orada muhtarlar bize ihtiyacı olan kadınları da bulacak. Bu anlamda oralara tekrar büfe koyup satışlarımıza başlayacağız. Biz bu satış modeliyle istihdam yaratıyoruz. Kendi işletmelerini çalıştırdıkları için vatandaşa kaliteli, güler yüzlü hizmet veriyorlar. Vatandaşın kaliteli, güler yüzlü hizmet almış olması zaten bizim nihai sonucumuzdur. Bu sonuca ulaştıktan sonra kendimizi başarılı hissedeceğiz" diye konuştu.
Mersin’de glutensiz ürünlere ulaşımda sıkıntı yaşayan çölyak hastalarına da çağrıda bulunan Kanepeci, şunları söyledi:
"Biz çölyak hastalarına şu anda ulaşmaya başladık. Yaklaşık 100 kişiye yakın bir kayıt oluşturduk. Ama biliyoruz ki, Mersin’de yaklaşık 3 bin civarı çölyak hastası var. Çölyak hastalarının tamamına ya da büyük çoğunluğuna ulaştıktan sonra taleplerini oluşturacağız. Şu anda bununla ilgili bir üretim yapamayacağız ama ileriki süreçte mutlaka yapmayı planlıyoruz. İhtiyaçlarını karşılamak için İstanbul veya Ankara’dan ürünlerini temin edip kendilerine en yakın büfelere göndererek, teslim edeceğiz. Çölyak hastası olup glutensiz ürünlere ihtiyacı olanların bize ulaşmalarını istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi 444 2 153 Çağrı Merkezi veya sosyal medya hesaplarından bize ulaşabilirler."