Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, () - ARAÇ Kiralamacılar Konfederasyonu (AKKON) Afyonkarahisar İl Başkanı Ali Vesek, "Merdiven altı firmalar müşteriyi rencide ediyor. Arızalı araç veriyorlar, senetleri değişik şekilde kullanıyorlar. Teslim etmiyorlar ve müşteriye eziyet ediyorlar" dedi.

AKKON İl Başkanı Ali Vesek, araç kiralama alanında kurumsallaşmak istediklerini belirterek, müşterilere verilen hizmetin de kurumsal olması için çalıştıklarını söyledi. Ali Vesek, "Amacımız kurumsallaşmak. Aradaki merdiven altı firmaları devreden çıkararak bu işi resmi hale getirmektir. Müşterilerimizin kafasında oluşan bakış acısını değiştirmek. 'Araç kiralama firmaları mafyadır, sahtekardır' gibi imajları silmek amaçlı konfederasyon kurularak resmi bir kurum haline getirdik. Bütün Afyon ilinde bulunan rent a carları da tek çatı altında toplamaya çalışıyoruz" dedi.

3 FEDERASYON BİRLEŞTİ

3 federasyonun birleşmesiyle konfederasyonun oluştuğunun altını çizen Vesek, "Genel merkezimiz Ankara ve genel başkanımız ise Asım Kızmaz'dır. Türkiye genelinde bütün illerde başkanlıkları olan ve üyeleri bulunan bir konfederasyon. Türkiye genelinde hizmet veriyoruz, paslaşıyoruz ve birbirimize yardımcı oluyoruz. Biz Afyon'daki ve çevresindeki hatta ülke genelindeki bütün firmalara hizmet veriyoruz. Konfederasyon çatısı altındaki kurumsallaşmadan tüm firmaların yararlanmasını sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

'MANAVI, BAKKALI VE KAHVECİSİ DE YAPIYOR'

Afyonkarahisar'da 60'a yakın rent a car firmasının bulunduğunu ve yarısının gerçek olduğunu vurgulayan AKKON İl Başkanı Ali Vesek, şöyle dedi:

"Halkımızın rent a car'cılara bakış acısı çok farklı. Biz araçlarımızı kiraya verirken sözleşme yapıyoruz ve bu sözleşmelerde senetler bulunuyor. Bu senetler değişik amaçla kullanılıyor. Merdiven altı firmalar ise müşteriyi rencide ediyor. Arızalı araç veriyorlar, senetleri değişik şekilde kullanıyorlar. Teslim etmiyorlar ve müşteriye eziyet ediyorlar. Bu nedenle kurumsallaşıyoruz. Biz valiliğe bağlıyız. Şu anda hiçbir rent a car'da denetleme yok. Afyonkarahisar'da 60'a yakın rent a car var ise bunun yarısı gerçekten vergi levhası olan ve yapan firmadır. Bu işi manavı, bakkalı ve kahvecisi de yapıyor. Ne oldukları belli değil."

BİZİM İÇİN EN ÖNEMLİSİ GÜVEN

Araç kiralamacılar olarak ilk önceliklerinin müşterilerinin güvenini kazanmak olduğunu söyleyen İl Başkanı Vesek, "Merdiven altından alınan bir araç ile rent a car'dan alınan bir araç çok farklıdır. Rent a car'dan alınan araç kaskoludur. Bu da müşterimizin mağdur olmaması içindir. Kasko ücretleri 8 bin civarında. Fakat konfederasyon üyeleri yani vergi levhası olan gerçek rent a car'cılar kasko bedeli olarak 4 bin TL ödüyor. Ayrıca yolda kalsalar servis avantajımız var ve başka araç veriyoruz. Müşterilerimize güven veriyoruz. Müşteri bize güvenerek gelsin" dedi.

FOTOĞRAFLI