DENİZLİ'nin Merkezefendi ilçesinde, Belediye tarafından düzenlenen ve 5 hafta sürecek olan Otizm Yaz Kampı başladı.

Merkezefendi Belediyesi Engelsiz Yaşam Akademisi'nde 04-19 yaş grubundaki otizmli çocuklar için Otizm Yaz Kampı açıldı. 20 öğrenci ile engeli bulunmayan 10 öğrencinin 'Tersine Kaynaştırma' projesi kapsamında oryantasyon ve uyumu sağlamak amacıyla düzenlenen kampta her gün 12.30 ile 16.30 arasında, at binme, spor, müzik, drama, sanat terapisi ve özel eğitim dersler gibi uygulamalar yapılacağı bildirildi.

2 Ağustos'a kadar sürecek Otizm Yaz kampı'nın açılışına katılan CHP'li Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, otizmli bireyler için önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, "Denizli Otizm Derneği ile birlikte Merkezefendi Belediyesi Engelsiz Yaşam Akademisi'nde otizmli bireyler için hazırladığımız yaz kampına başladık. Öğrencilerimiz hem eğlenecek hem de öğrenecek. Yeni dönemimizde Engelsiz Yaşam Akademisi'yle ilgili çok daha fazla hayallerimiz ve düşüncelerimiz var" dedi.

Denizli Otizm Derneği Başkanı Dudu Karaman Dinç ise, otizmin bir hastalık değil farklılık olduğunu belirtip, "Otizm Yaz Kursu'na 20 otizmli çocuğumuz katılacak" diye konuştu.

Açılışın ardından, Engelsiz Yaşam Akademisi'nin özel çocukları, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan'a kendi yaptıkları çeşitli süs eşyaları hediye etti. Başkan Doğan daha sonra burada dokuma tezgahının başına geçerek bir süre halı dokudu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, ()

FOTOĞRAFLI