DENİZLİ'de Merkezefendi Belediyesi, şehrin belirli noktalarında kitap okuma alışkanlığının arttırılması amacıyla sokak kütüphanesi oluşturdu.

Merkezefendi Belediyesi, vatandaşlar arasında kitap okuma alışkanlıklarının artırılması ve kitap paylaşma kültürünün oluşturulması amacıyla, ilçe sınırları içerisindeki 3 farklı noktaya, sokak kütüphanesi açtı. Kitapseverler, sokak kütüphanelerinden sevdikleri kitapları alıp, iade edecek ve paylaşma kültürünün yaygınlaştırılması adına katkıda bulunacak. Belediye ekipleri, dış görünüşüyle bir kitabı andıran sokak kütüphanesinde belirli aralıklarla bağışlanan kitapların kontrollerini sağlayarak, uygunsuz olan yayınları kaldıracak.

Merkezefendi Belediye Başkanı CHP'li Şeniz Doğan, Eflatun Sokak'ta kurulan sokak kütüphanesini yerinde inceledi. Başkan Doğan, "Bugün Merkezefendi'nin sokaklarını kitaplarla buluşturduk. Hemşerilerimiz, aldıkları kitapları sokak kütüphanelerimizin bulunduğu alanlarda okuyacak ya da evine götürüp okuduğu kitabı geri getirebilecek. İsteyen hemşerimiz evinden getirdiği kitabı da sokak kütüphanelerimize bağışlayabilecek. Bu sayede kitap paylaşma kültürünü oluşturacağız" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, ()