Adnan AÇIKGÖZ/MERSİN, () - MERSİN Barosu Kadın Hakları Merkezi üyeleri, düzenlenen basın açıklaması ile Diyarbakır Barosu üyesi Avukat Müzeyyen Boylu'nun doktor eşi tarafından 14 kurşunla öldürülmesi olayını kınadı.
Adliye içindeki baro hizmet noktasındaki açıklamada hazırlanan basın metnini okuyan Merkez Başkanı Şirin Güner, "Meslektaşımız Müzeyyen Boylu'nun öldürülmesi, kadın cinayetidir. Eğitimli kişiler arasında yaşanan bir boşanma davasının bile kadın cinayetiyle sonuçlanması; ülkemizde kadın şiddetinin geldiği durumun vahim ve ürkütücü bir tablosudur. Bu cinayet bize kadına karşı toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin, ayrımcılığın geldiği noktayı acı bir şekilde göstermektedir. Konu 'kadın' olduğunda sosyal, ekonomik ve eğitim farkının olmadığını görmek son derece rahatsız edici bir durumdur. Sistemin kadını korumadığı, önleyici ve koruyucu tedbirlerin etkisiz olduğu bir gerçektir" dedi.
Güner, "Meslektaşımız Müzeyyen Boylu'nun öldürülmesini kınıyor, ailesine; başta Diyarbakır Barosu olmak üzere tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyor, davanın takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz" ifadesini kullandı.

FOTOĞRAFLI