MERSİN, () - MERSİN'de 'Sosyal Politikalar Çalıştayı' düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkan Vahap Seçer, "Belediyecilik anlayışımızda olması gerekeni yani daha katılımcı, daha demokratik, daha şeffaf, daha izlenebilir, daha hesap verebilir bir belediyecilik anlayışını uygulamaya çalışıyoruz" dedi.
Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki çalıştayın açılışına katılan Başkan Seçer, ogranizasyonun kente sağlayacağı katkılardan söz ederek, "Yaptığımız çalışma belediyemizde bir ilk. Stratejik planlarını hazırlarken bir belediye, 5 yıllık dönemin yol haritasını belirliyor. Yapılacak doğru bir stratejik plan o dönemde, o belediye başkanının ve ekibinin başarılı olacağını ya da eğer stratejik plan başarısızsa veya yanlışsa o dönemin de heba olacağını, aslında bir yol işareti ya da bir yol göstericisi olarak değerlendiriyoruz. Onun için de stratejik planı çok önemsediğimiz için bu plan hazırlığı çerçevesinde, bu çalışmaları yapıyoruz. Belediyecilik anlayışımızda olması gerekeni yani daha katılımcı, daha demokratik, daha şeffaf, daha izlenebilir, daha hesap verebilir bir belediyecilik anlayışını uygulamaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Seçer’in konuşmasının ardından, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Necdet Tamamoğulları bir sunum gerçekleştirdi ve çalıştay koordinatörü Ulaş Bayraktar da çalıştay hakkında bilgiler verdi.

FOTOĞRAFLI