MERSİN, () – MERSİN Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ramazan Bayramı nedeni ile birer mesaj yayınladı.
Bakan Elvan mesajında, küskünlerin barıştığı, kırgınlıkların sona erdiği, uzaktakilerin sevdiklerine kavuştuğu bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunun yaşadığını belirterek, "Mübarek Ramazan Bayramı’nın aziz milletimize, İslam Dünyası’na ve tüm insanlığa barış huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Türkiye’nin büyümesini, gelişmesini hazmedemeyen karanlık odakların, terörden beslenen ve medet uman çevrelerin bütün çabalarına rağmen, millet olarak birliğimize, dirliğimize, huzurumuza, istikrarımıza sahip çıktığımızın en önemli göstergelerinden biri de bayramlardır. Hiçbir güç milletimizin bu hasletlerini aşındırmaya muktedir olamayacak; milletimiz bilinen tarihinden bu yana adeta bir yaşam tarzına dönüştürdüğü var olma bilinci ve değerleriyle daha da güçlenerek yoluna devam edecektir" dedi.
Vali Su’da, mesajında inancımızda ve kültürümüzde oldukça önemli bir yere sahip Ramazan Bayramına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, "Bayram süresince başta anne-babalarımız olmak üzere aile büyüklerimizin ellerini öpmeye ve hayır dualarını almaya özen göstermeli, küçüklerimizin mutluluğuna mutluluk katmalı, dost, akraba ve komşularımızla mümkün olduğunca bir araya gelmeye çalışmalı Aziz şehitlerimizin ailelerini ve kahraman gazilerimizi unutmamalı yetim ve öksüzleri gözetmeli ve böylece bayramı bayram tadında geçirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Mersinli hemşerilerimin, milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, bayramın huzur ve bereketinin hayatımızın her anına yayılmasını temenni ediyorum diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz da, bayramların, kırgınlıkların sona erdiği, iyiliklerin güzelliklerle harmanlandığı, sevginin, hoşgörünün ve kardeşliğin yüreklerimizle bütünleştiği müstesna günler olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Aile fertlerinin, akraba ve dostların bir araya geldiği, özlem giderdiği bu özel günlerde; yardımlaşma ve dayanışmanın da bir gereği olarak yaşlılarımızın, muhtaç, yetim ve kimsesizlerin hatırlanması, desteklenmesi ve sevindirilmesi bizim Müslümanlık vazifelerimizdendir. Özelikle şu günlerde birbirimize ve ülkemize karşı sorumluluklarımızı daha çok hatırlamalıyız. Bilmeliyiz ki barışın ve kardeşliğin kadim yurdunda, birbirimize, her zamankinden daha fazla kenetlenerek, bir gönül birliği oluşturmalıyız. Kardeşliğin güzide şehri Mersin’imizde bayramlar daha bir güzeldir. Her bayram olduğu gibi bu bayram da kocaman bir aile olmanın tadına hep beraber varacağız. Bu duygu ve düşüncelerle saygıdeğer hemşerilerimizin ve tüm İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, milletimize ve ülkemize huzur, sağlık, mutluluk ve hayırlar getirmesini dilerim"

FOTOĞRAFLI