MERSİN, () - MERSİN Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Sanayi Odası desteği ile açılan 'CNR İMOB Mersin Mobilya Fuarı' açıldı.
Yenişehir Fuar Merkezi'ndeki açılışa Mersin Valisi Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erdem, CNR Holding İcra Kurulu Başkanı Ali Bulut ve mobilya sektörünün temsilcileri katıldı.
Açılışta konuşan CNR Holding İcra Kurulu Başkanı Bulut, fuara Türkiye'nin dört bir yanından 100'den fazla firmanın katıldığını belirterek, " Fuarımıza 50 bin kişini üzerinde katılım olacağını tahmin ediyoruz. Fuaramızdaki en büyük amacımız yabancı alıcııları buraya getirebilmek" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer de, fuarların sosyal, kültürel ekonomik katkı yapan çok önemli organizasyonlar olduğunu ifade ederek, "Mersin bu noktada son derece önemli bir potansiyele sahip. Biz kentimizi daha iyi noktalara getirmek istiyoruz.  Bizim çalışmamız ve üretmemiz lazım. Çocuklarımızın çalışması için iş sahalarına ihtiyacımız var. Belediyeler istihdam kapısı olmadığı için onlara istihdam alanları oluşturmamız gerekiyor. Bunun yolu da Mersin’e yatırımcı çekmemizden geçiyor. Bütün belediye başkanları, iş dünyasının değerli temsilcileri ve en önemlisi Valimiz ile iş birliği ile yaparak Mersin’de bunları geliştireceğiz" diye konuştu. Vali Su'da, fuarların insanların birebir iletişim kurduğu mekanlar olduğunu kaydederek, " Mobilya sektörü, sadece temel ihtiyaç olmaktan çıkarak, konfora yönelmiştir. İş dünyası da bunun farkına varmış durumda. Çin, ABD, Almanya, İtalya ve İngiltere gibi çok önemli mobilya ihracatçıları içerisinde ülkemiz de var."
Konuşmaların ardından ise fuarın açılışı yapıldı. Daha sonra davetliler ve protokol stantları gezerek firma yetkilileri ile görüşerek bilgi aldı.
Mersin ve çevre illerin ekonomisinin hareketlenmesinde büyük rol oynayan ve İran, Irak, Suriye, Kıbrıs, Mısır, Libya, Filistin’in yanı sıra Doğu Anadolu, İç Anadolu, Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin mobilya ihtiyacını karşılayan fuar, 28 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek.

FOTOĞRAFLI