MERSİN, () – MERSİN Büyükşehir Belediyesi, daha temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir kent için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor.
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, gecenin geç saatlerinde Mersin’in en işlek cadde ve sokaklarını tazyikli su ile temizliyor. Ekipler trafik yoğunluğunun azaldığı saatlerde temizlik mesaisini başlatıyor. Ekipler, Mersin sokaklarında görüntü kirliliği oluşmaması adına yaptıkları hummalı temizlik çalışmaları ile cadde, sokak ve kaldırımları önce süpürüyor. Ekipler, sonrasında caddelerde ve sokaklarda bulunan insan atıklarından oluşabilecek mikrop ve enfeksiyonları önlemek amacıyla Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk sahasına giren en işlek ana arterler, cadde ve sokakları, tazyikli su ile yıkayarak temizliyor. Çalışmalarını arazöz ve vakumlu yol süpürme aracı ile sürdüren temizleme ekipleri, Mersin’in dört bir yanını her ay düzenli olarak tazyikli su ile yıkıyor.
Kent genelindeki temizlik çalışmaları ile ilgili yaşanabilecek sıkıntıları vatandaşların 444 2 153 Çağrı Merkezine bildirebileceklerini ileten ekipler, şehir temizliğinin periyodik olarak sağlanması için çalışmaların aralıksız bir şekilde sürdürüleceğini belirtti.

FOTOĞRAFLI