Adnan AÇIKGÖZ/MERSİN, () – MERSİN Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD), Yerel seçimlerin yapılacağı 31 Mart tarihi yaklaşırken kentin sorunlarını bir kitapçıkta toplayarak, sorunların çözüm talepleri, belediye başkan adaylarına ve il başkanlıklarına iletildi
Yerel seçimler yaklaşırken MESİAD kentin sorunlarını bir deklarasyonda topladı. Kitapçık haline getirilen deklarasyonda sorunların çözüm talepleri, belediye başkan adaylarına ve il başkanlıklarına ileterek, kentin ivedi sorunları olan ulaşım, kentsel dönüşüm, tarım, hayvancılık,  çevre ve sanayi gibi birçok alanda çözüm istendi. ‘Mersin’in Sorunları ve Çözüm Önerileri’ adını taşıyan rapor, grafiklerle de desteklenerek daha anlaşılır kılındı.
MESİAD Başkanı Hasan Engin, kentin çok acil çözülmesi gereken sorunları bulunduğunu belirterek, "Bizler de en acil çözülmesi gerekenleri bir araya toplayıp, kitapçık haline getirdik. Bu kitapçıkları da belediye başkan adaylarımıza ilettik. Seçimlerden sonra da koltuklarına oturan belediye başkanlarına sık sık bu durumu hatırlatıp, konunun takipçisi olacağız" dedi.
Çalışma alanlarından yerleşim bölgelerine ulaşımın zorluğuna dikkat çerken Engin, şunları söyledi:
"Ulaşım, en büyük sorunlarımızın başında gelmektedir. Tarsus yakasından Mersin’e girişte sadece Deliçay köprüsü bulunmaktadır. 2’nci çevreyolunun Organize Sanayi Bölgelerine kadar uzatılması, raylı sistemin bir an önce kenti rahata kavuşturacak şekilde hayata geçirilmesi, kentin trafiğini felç eden TIR kuyruklarını engellemek için liman ulaşımının liman sahasından sağlanması gibi çözüm önerilerinde bulunduk."
Karboğazı turizm bölgesinin Mersin’e kazandırılabilmesi için alt yapı çalışmalarının bir an önce yapılmasını talep eden Engin, bu bölgeye yapılacak yatırımlar ile Mersin’in kayak turizminde marka kent olacağını belirtti. Karboğazı’ndaki sorunların uzun yıllardır çözülmediğine dikkat çeken Engin, "Öncelikle ulaşım sorununun çözülmesi gerekiyor. Yolların çukur ve çamur olmasından dolayı bölgeye ulaşmak oldukça güçtür. Özellikle yeni seçilecek Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı, bu bölgeyi acilen yatırım planına almalıdır. Yıllardır dile getiriliyor ama maalesef pratikte hiçbir çalışma yok. Yatırımcıların bölgeye gelmesi için biran önce yol ve elektrik hizmetleri bölgeye ulaştırılmalıdır" diye konuştu
5 binlik nazım imar planlarını da değerlendiren Engin, sözlerini tamamlandı:
"Tarım, turizm, sanayi ve lojistik gibi alanlarda iddialı olan Mersin’de birçok yatırım, imar planları nedeni ile yapılamamaktır. Planlarda yatırım ve sanayi alanlarının belirgin ve sabit şekilde işaretlenmesi, kentimizde üretim ve istihdamın önünü açacaktır. İnsan sağlığı ve canlı yaşamını olumsuz etkileyen, Mersin’de de yapılması planlanan termik santrallerin imar planlarında işaretlenmemesi gerekiyor. Ayrıca balık çiftliklerinin çevreye ve canlı yaşamına zarar vermeyecek hale getirilmeleri için çiftlikler, karadan daha fazla uzağa taşınmalıdır. Bu mesafe en az 4-5 bin metre olmalıdır. Aksi halde Mersin’de geliştirilmeye çalışılan turizm faaliyetleri bu durumdan olumsuz etkilenecektir"

FOTOĞRAFLI