TARSUS(Mersin), () - MERSİN Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kırsal ve ova mahallelerde öz kaynakları kullanarak, yatırımların seri ve daha ekonomik şekilde hayata geçmesi adına planlama yapıyor.
Söz konusu planlamaya yönelik istişare toplantısı, Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü'nde düzenlendi. Burada konuşan MESKİ'den sorumlu Başkan Danışmanı Ertan Liman, Tarsus'un sadece ova mahalleleri için şu an 350 kilometre içme suyu borusu döşenmesi gerektiğini ve maliyetin 125 milyon TL olduğunu belirterek, "Mahallelerimiz oldukça dağınık durumda ve birbirlerine uzak. Bu yatırımın hayata geçmesi mevcut ekonomik koşullarda mümkün değil. İçme suyu sorunu yaşanan mahallelerimizde yeraltından yeni su kaynakları bulup rehabilite ederek, sorunu ortadan kaldırmayı hedefliyoruz" dedi.
Aciliyet gerektiren noktalarda kendi imkanlarıyla yağmur suyu tahliyesi için çalışma yapılacağını kaydeden Liman, "İçme suyu sorunu yaşanan kırsal veya ova mahallelerimiz için yeni su kaynağı bulmamız gerekiyor. Su kaynağı bulmak için de büyük ölçekli yatırım gerekiyor. Fakat aldığımız karar doğrultusunda bu su kaynaklarını kendi imkanlarımızla bulmaya çalışacağız. Bunun nedeni ihale ile yapıldığında süreç uzuyor ve maliyet artıyor. Şu an özellikle kırsal mahallelerimizde yaşanan su sorunu konusunda arkadaşlarımız tespit çalışmalarını sürdürüyor. Buralarda küçük dokunuşlarla vatandaşlarımızın yaşadıkları su problemlerini, önümüzdeki 1 yıllık sürede çözeceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI