MERSİN Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) Logitrans Uluslararası Transport ve Lojistik Fuarı kapsamında bu yıl onuncu kez düzenlenen ‘Atlas Lojistik Ödülleri’nde 9'ncü kez 'Yılın Liman İşletmecisi' ödülünün sahibi oldu.
Lojistik sektörünün medyası ve sivil toplum örgütlerinin desteği ile 10 yıldır aralıksız devam eden 'Atlas Lojistik Ödülleri' yarışmasının ödül töreni İstanbul Fuar Merkezi’nde yapıldı. Liman İşletmecileri dalında ise zirvenin sahibi yine MIP oldu. Ciro, çalışan sayısı, elleçlenen konteyner miktarı, kuru ve sıvı yük miktarı gibi kriterlerin değerlendirildiği liman işletmecileri kategorisinde, Türkiye’nin lider limanı MIP’nin yıllık elleçlenen yük miktarında yaşanan artış dikkat çekti. Bu artışla MIP 'Yılın Liman İşletmecisi' oldu. Ödülü MIP adına Pazar Araştırma Müdürü Mesut Gümrah aldı.
PSA International ve Akfen Holding ortaklığıyla 2007 yılında kurulan ve 2017 yılında IFM Investors’ın hissedarları arasına katıldığı MIP; Türkiye’nin en büyük konteyner limanı niteliğiyle temmuz ayında düzenlenen Türkiye Lider Marka Ödülleri Töreni’nde de 'Yılın Liman İşletmeciliği Markası' ödülünün sahibi olmuştu.
Adayların başvurusuna bağlı olarak gerçekleşen ve farklı kategorilere göre jüri üyelerinin değerlendirmesine sunulan Atlas Lojistik Ödülleri’nde 'Yılın Liman İşletmecisi' olan MIP, bu ödülle 12'nci yılında, 18’nci kez ödüle değer görülmüş oldu.