87'İNCİ İzmir Enternasyonal Fuarı'nın evsanevi mekanlarından Mogambo'da bu kez pop ve caz müziğin en sevilen ve en önemli temsilcilerinden Melis Sökmen rüzgarı esti.

Profesyonel müzik hayatına 1986 yılında 'Grup Lokomotif' ile başlayan ve 'O Zaman', 'Hediyem', 'Öze Dönelim', 'Halis Melis' isimli dört albümü bulunan, o günden bugüne birçok festivalin vazgeçilmez ismi haline gelen Melis Sökmen, Mogambo'da da hem albümünde yer alan şarkılarını hem de sevilen şarkıları seslendirdi. Folkart sponsorluğundaki Mogambo Caz Geceleri'ne damga vuran Sökmen, sesi ve yorumuyla kendisine bir kez daha hayran bıraktı.

Konser öncesi İzmir ve İzmirli dinleyicilerin kendisi için öneminden bahseden Melis Sökmen, her zaman olduğu gibi kentte bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. İzmir'deki her konserinin çok hareketli ve eğlenceli geçtiğini anlattı. 87. İzmir Enternasyonal Fuarı ile ilgili de düşüncelerini paylaşan Sökmen, "Fuar'da ne kadar çok konser verildiğini ve etkinlikleri gördüğümde gerçekten çok mutlu oldum ve çok büyük keyif aldım. Fuar'ın her daim devam etmesini gönülden diliyorum" dedi.

Mehmet KURT / İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI