KEMER, () - MITT Moskova Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı'nda Kemer standı yoğun ilgi görüyor. Kemer Belediye Başkan Mustafa Gül, "Bu yıl ilçemize Rus turist sayısında rekor miktarda artış bekliyoruz" dedi.
Bu yıl 25'incisi düzenlenen MITT Moskova Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. 15 Mart'a kadar devam edecek fuarda Türkiye, 1254 metrekarelik standı ile büyük katılımcı oldu. Fuar içinde Kemer Belediyesi ve Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı işbirliğiyle açılan Kemer standında ilçenin doğal güzellikleri, tarihi eserleri, tesislerinin kalitesi ve insanlarının misafirperverliği anlatılıyor. Rusların yoğun ilgi gösterdiği stantta konuklara çeşitli tanıtım broşürleri ve promosyonlar dağıtılıyor.
BAKAN ÇAVUŞOĞLU'DAN ZİYARET
Fuarın açılış törenine katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kemer standını da ziyaret ederek görevlilerden bilgi aldı. Bakan Çavuşoğlu, yeni turizm sezonunun Antalya'ya ve Kemer'e hayırlı olmasını diledi.
KEMER SEZONDAN UMUTLU
Bu yıl 16 fuarı takvime alarak etkili bir tanıtım yaptıklarını kaydeden Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, "Özellikle Rusya'daki fuarlara çok önem veriyoruz. Ruslar ilçemize 'Küçük Moskova' adını taktı. Çünkü Kemer'i adeta ikinci vatanları olarak görüyorlar. Rusya, Ukrayna ve Baltık ülkelerinde katıldığımız bütün fuarlarda ziyaretçi akınına uğruyoruz. Bölgedeki fuarlardan müjdeli haberler alıyoruz. Kemer'e yönelik rezervasyonlarda önemli oranda yükselme sağlandı. Bu yıl Rusya ve Baltık ülkelerinden Kemer'e gelecek turist sayısında rekor artış bekliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI