MUĞLA Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez, 62 yaşındaki Nadir Madan'a, kemiğe implante edilebilen işitime cihazı ameliyatı yapıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Bone Anchored Hearing Aid -BAHA (kemiğe implante edilen işitme cihazı) sistemiyle Nadir Madan isimli hastanın yeniden duyması sağlandı. Her iki kulağında ileri derece işitme kaybı olan Madan'a MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı doktorları Prof. Dr. Harun Üçüncü, Doç. Dr. Sabri Köseoğlu, öğretim üyeleri Dr. Ozan Gökdoğan ile Dr. Erdoğan Özgür'den oluşan ekip tarafından ameliyat ile 4 hafta öncekemiğe implante edilen işitme cihazı uygulaması yapıldı. Ameliyatın ardından Madan, yeniden uduymaya başladı.

Ameliyatla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Harun Üçüncü, "BAHA veya kemiğe implante edilen işitme cihazı olarak isimlendirilen ve kulak arkasındaki kemiğe yerleştirilen cihaz ile hastamız yeniden duymaya başladı. Bu yöntem ile çok ileri işitme kayıpları olan hastalarda kullanılabilecek olup, gelişmiş tıp merkezlerinde ve geniş bir ekiple başarılabilen BAHA uygulamaları hastanemizde ilk defa uygulanmış olup artık bu ameliyat kurumumuzda yapılabilmektedir" dedi.

Takılan işitme cihazıyla tekrar eskisi gibi rahat bir şekilde duymaya başlayan Madan'a cihazın ayarları, çalışması, nasıl kullanacağını Doç. Dr. Çağıl Gökdoğan tarafından uygulamalı olarak anlatıldı.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, ()

FOTOĞRAFLI