TARSUS(Mersin), () - MERSİN Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'ni (MTOSB) ziyaret eden TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan, OSB çalışanlarına yönelik 5 bin kişilik konut projesinin planlandığını söyledi.
Bölgedeki yönetim binasında firma temsilcileri ile bir araya gelen TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan, sorun ve talepleri dinledi. Konuşmasında bölge çalışanları için önemli bir konuya değinen Elvan, "MTOSB'nin merkeze uzak olmasından dolayı nitelikli iş gücü noktasında dezavantaj yaşanıyor. Mersin'den buraya gelip çalışmak isteyenlerin bir çoğu, günübirlik gidip gelmek istemiyor. Bölgenin hemen güney tarafında uygun olduğunu düşündüğümüz bir arazi var. Bu alana TOKİ ya da belediye vasıtası ile işçilerimize yönelik, yaklaşık 5 bin kişilik bir konut projesi yapmayı planlıyoruz" dedi.
Konut için peşinatın sanayiciler tarafından ödenip işçi maaşından cüzi miktarlarda kesinti yapılabileceğini dile getiren Elvan, "Karaman'da projemizi bu şekilde yürüttük ve oldukça başarılı olduk. Böyle bir uygulama buradaki işçileri hem konut sahibi yapar hem de nitelikli eleman sorununu büyük ölçüde çözmüş oluruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI