Mudanya Belediyesi, Gençlik Meclisi’ni kurdu. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Gençlik Meclisi, ilk toplantısını yaptı. 500 üyesi bulunan Gençlik Meclisi’nin ilk dönem başkanı Eren Berk Durmaz oldu.

Mudanya Belediyesi, Çocuk Meclisi’nin ardından Gençlik Meclisi projesini hayata geçirdi. Tirilye Kültür Merkezi’nde düzenlenen Gençlik Meclisi’nin ilk toplantısında başkanlık seçimi gerçekleştirildi. 500 üyesi bulunan Çocuk Meclisi’nin başkanlığı için Berkay Erdil, Furkan Dalkılıç, Eren Berk Durmaz yarıştı. Oylama için sandık kurulurken, Eren Berk Durmaz, Mudanya Gençlik Meclisi’nin ilk başkanı oldu. Mudanya Gençlik Meclisi Başkanı Eren Berk Durmaz, mazbatasını Başkan Hayri Türkyılmaz’ın elinden aldı. Atatürk ilke ve devrimlerinin özgürce yaşandığı, mutlu bir kent olarak gençlere önem verdiklerinin altını çizen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Burada kazanan gençlik oldu. Yürütülecek proje kapsamında, çocuklarımız kent deneyimlerini ve kente dair hayallerini paylaşarak, geleceğin Mudanya’sını kurgulayacak. Yarınlarımızı önemsiyor eğitime destek veriyoruz. 5 yıldır eğitimde fırsat eşitliğini yaratmak ve yaşam boyu eğitimin önünü açmak için birbirinden değerli projeleri hayata geçiriyoruz. Gençlerin sosyal ve kültürel faaliyetlerini gerçekleştirebileceği yeni bir kompleks inşa edeceğiz. Eğitimden sanata kültürden spora gençlerimizin tüm ihtiyaçlarını tek bir çatı altında karşılayabilmek amacıyla hizmete sunacağımız gençlik merkezimiz Mudanya’nın vazgeçilmez mekanı olacak. Bu projemizi Gençlik Meclisi’mizle hayata geçireceğiz. Herkesin huzur ve mutluluk duyduğu Mudanya’yı birlikte yaşatacacağız” diye konuştu.

GENÇLİK MECLİSİ İŞE AB PROJELERİYLE BAŞLAYACAK

Mudanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sevgi Ursavaş ise; Gençlik Meclisi’nin yakın dönemde gerçekleştireceği projeleri anlattı. Ursavaş; “5 genç ve 1 liderden oluşan 56 katılımcı genç ile Gürcistan, Ukrayna, Polonya, İspanya, Hırvatistan, Litvanya, Romanya ve Nea Tiriglia’dan paydaşlarımızla farkındalık atölyeleri ve üretim atölyeleri kurmak ve bu program sonunda Başkanımız Hayri Türkyılmaz’dan ‘Bir Barış Bahçesi’ projesi istemek üzere harekete geçtik. Bu kapsamda 14 Eylül-23 Eylül tarihleri arasında AB projelerinden 5 bin Euro hibe almayı hedefliyoruz. Yine Taş Mektep’te Avrupa’nın ilk uluslararası gençlik güçlendirme merkezini kurmak istiyoruz. Gençlerin istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla mesleki atölyeler gerçekleştirmek, 15 gencimizi diğer ülkelerde 10 gün kültür sanat faaliyetlerine katılmasını sağlamak üzere 35 bin Euro hibe almayı hedefliyoruz” dedi.

Başkan Türkyılmaz Gençlik Meclisi üyelerine Nutuk hediye etti.

FOTOĞRAFLI