MUĞLA'da 17- 23 Eylül arasında kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında, 'Yılın Ahisi' seçilen demir doğrama işletmecisi Galip Çırakoğlu'na kaftanını giydirilerek, plaketi takdim edildi.

Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'de Ahilik Haftası kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Mustafa Ercan, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Ticaret İl Müdürü Mehmet Demirtaş ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Azim Çetin, Vali Esengül Civelek'i makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Civelek, tüm esnaf ve sanatkarın haftasını kutladı. Kutlamalara Kurşunlu Meydanı'nda devam edildi. Etkinlikte, meslek ustaları tarafından berberlik, ayakkabı tamirciliği, terzilik, dokumacılık, kuaförlük ve yorgancılık gibi geleneksel mesleklerin gösterisi yapıldı.

'TÜRKİYE'MİZ İÇİN AHİLİK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMALIYIZ'

Ahiliğin toplumsal yaşamda herkesi birbiri ile yakınlaştıran, kaynaştıran ve dayanışma kurulmasını sağlayan bir olgu olduğunu belirten Vali Civelek, "Ahilik 1000 yıldır tarihimizde bizlere özgü bir gelenektir. Bugün ticari yaşamımızda yer alan haksız rekabet, ticaret ahlakı, meslek ahlakı, tüketicin korunması, üretimde kalite, kalite standartları, hizmette mükemmellik ve müşteri memnuniyeti gibi ifadeler, Ahilik teşkilatı çatısı altında oluşturulmuştur. Geçmişte olduğu gibi bugün de iş dünyamızın değerli temsilcileri, esnaflarımız, sanatkarlarımız ve tüccarlarımız ahilik inancıyla birlik- beraberlik ilkesinde ve ahiliğin ruhuna uygun olarak üretimleriyle, çalışmalarıyla ülkemiz ekonomisinin gelişmesine, ilerlemesine, güçlenmesine katkı sağlamaktadırlar. Aydınlık ülke geleceğimiz ve güçlü Türkiye'miz için Ahilik kültürünü yaşatmalıyız, gelecek nesillere aktarmalıyız" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Civelek ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Yılın Ahisi Galip Çırakoğlu'na kaftanını giydirip, plaketini takdim etti.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, ()

FOTOĞRAF