MUĞLA'da öğrenciler tarafından açılan karma resim sergisinde, görsel sanatlar öğretmeni Ayşin Ercan'ın 8 ayda tamamladığı, 3 boyutlu ve yağlı boyadan yapılan zeybek kostümlü kadın resmi ilgi odağı oldu.

Restore edilen ve binası 71 yıllık olan Muğla Olgunlaşma Enstitüsü'nde, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerince resim sergisi açıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, okul müdürleri, müdür yardımcıları, öğretmenler ve emekli öğretmenler sergi açılışına katıldı. Ayrıca, Güzel Sanatlar Lisesi Müzik öğretmenleri Damla Keskin ile Serdar Tekin tarafından verilen müzik dinletisi ilgi çekti. Sergide, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırladığı öğretmen temalı yağlı boya ve karakalem çalışmasından oluşan 32 resim beğeniye sunuldu. Etkinliğe, onur konuğu olarak Aydın Ortaklar Köy Enstitüsü mezunu emekli öğretmenler Ali Savran (92) ve eşi Süheyla Savran (88) ile Hasan Uçar (95) da katıldı. Uçar, 35 yıllık öğretmenlik tecrübelerinden ve kız çocuklarının okutulmasının gerekliliğinden bahsetti.

Emekli öğretmenlerle sohbet ederek anı defteri oluşturmak istediklerini dile getiren Töre, "Bu 3 emekli öğretmenlerimizde müthiş bir hafıza var. İlkokuldaki öğretmenlerinin isimlerini bile hatırlıyorlar. Günümüzdeki öğretmenlikle o dönemlerdeki öğretmenliği tartışarak fikir alışverişinde bulunduk. Öyle kalıcı bilgiler verilmiş ki Ali öğretmenim, 92 yaşında olmasına rağmen öğrendiklerini, Fransızca dilini bile unutmamış. Ayaklı kütüphane bile diyebiliriz" dedi. Müdür Töre, Ula ilçesindeki Atatürk Ortaokulu'nda görevli görsel sanatlar öğretmenlerinden Ayşin Ercan'ı, 8 ayda tamamladığı, 3 boyutlu ve yağlı boyadan yapılan zeybek kostümlü kadın resmi çalışmasından dolayı tebrik etti.

Etkinlik, hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, ()