Burhan CEYHAN/AYDIN, ()- MISIR'ın seçimle başa geldikten sonra askeri darbeyle görevden uzaklaştırılan, 'casusluk' iddiasıyla yargılandığı davanın duruşmasında yaşamını yitiren eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Aydın'da, gıyabi cenaze namazı kılındı.
Muhammed Mursi için Aydın Bey Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Aydınlı esnaf Osman Nuri Sarıırmak'ın (66) da cenazesi aynı anda kılındı. Cenaze namazına AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen'in de aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazını, İl Müftüsü Ercan Aksu kıldırdı. Namaz sonrası Atatürk Kent Meydanı'nda basın açıklaması yapan AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, darbe sonrası Mursi'nin mücadele verdiğini belirterek, şunları söyledi:
"Barbar Sisi'ye karşı 'dur' diyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. İnancımız gereği ve liderimizin dik duruşuyla Mısır'da insan haklarının hiçe sayılmasını kabul etmedik, etmeyeceğiz. Biz, Mursi'nin verdiği onurlu mücadelenin, şehadetinin şahidiyiz. İnsanlık, zulme direnenleri ve zulmeden zalimleri unutmayacaktır."

FOTOĞRAFLI