Halil ÖZÇOBAN/BURSA,() - BURSA'da Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, görevi Mustafa Bozbey’den resmen devraldı. Bozbey, “Nilüfer’de insanın mutlu huzurlu ve gülümsemesi için bir hikaye yazdık ve bu hikaye yazılmaya devam edilecek” diyerek görevi devretti. Turgay Erdem de “Şimdi bizim görevimiz, Mustafa Bozbey’in bıraktığı yerden bu çıtayı daha da yükseğe çıkarmak” dedi.

Nilüfer Belediyesi Halk Evi, duygu yüklü bir törene ev sahipliği yaptı. Yerel seçimlerde halktan büyük oranda oy alarak Nilüfer Belediye Başkanı seçilen Turgay Erdem, Halk Evi’nde düzenlenen törenle, 20 yıllık görevi süresince Nilüfer’i örnek ve lider kent haline getiren Mustafa Bozbey’den görevi resmen devraldı. Devir teslim töreni Başkanlık makamında gerçekleşti. Mustafa Bozbey, 15 yıl birlikte çalıştığı Turgay Erdem’e başkanlık mührünü vererek, yeni görevinde başarılar diledi. Turgay Erdem de Bozbey’e teşekkür ederek, Nilüfer’i teslim aldığı yerden daha yukarıları taşıma sözü verdi. Turgay Erdem,  Mustafa Bozbey’e Nilüfer Belediyesi ailesi adına özel tasarım bir ayna hediye etti. Makamdaki devir teslimin ardından Turgay Erdem ve Mustafa Bozbey, belediye meclisi üyeleri, partililer, muhtarlar ve belediye çalışanlarının yer aldığı Halk Evi girişindeki tören alanına  geçti. Devir teslim törenine vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.
ERDEM: GÖREVİMİZ ÇITAYI DAHA YÜKSEĞE ÇIKARMAK
Duygusal dakikaların yaşandığı törende önce Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem konuştu. 15 yıldır Nilüfer’i, Nilüferlilerle birlikte yönettiklerine dikkat çeken Erdem, Nilüfer’i geleceğe, yine birlikte taşıyacaklarını söyledi. Erdem, “15 yıldır birlikte omuz omuza çalıştık. Belediye çalışanlarımızla, meclis üyelerimizle, muhtarlarla bütün Nilüferlilerle. Herkes emek verdi Nilüfer için, her biriniz bir taş koydu Nilüferimiz için. Şimdi yeni bir dönem başlıyor. Yeni ufuklara doğru yelken açıyoruz, yine hep beraber, yine el ele. Mustafa Bozbey’in bıraktığı yerden bayrağı teslim almak büyük sorumluluk. Çünkü çıta son derece yüksek bir yerde. Şimdi bizim görevimiz, bu çıtayı daha da yükseğe çıkarmak” diye konuştu.
BOZBEY: HİKAYE YAZILMAYA DEVAM EDİLECEK
Nilüfer Belediye eski Başkanı Mustafa Bozbey de duygu yüklü bir konuşma yaptı.  Bozbey, “20 yıldır Nilüfer’de insanın mutlu ve huzurlu olması,  gülümsemesi için bir hikaye yazdık ve bu hikaye yazılmaya devam edilecek. Nilüfer Belediyesi çalışanlarına, kurumu örnek ve lider yapan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Onlar, ülkemizin en başarılı çalışanlarıdır. Onlar, Nilüfer’i örnek ve lider kent yaptılar. İnanıyorum ki bundan böyle de aynı kararlılık ve azimle Turgay Erdem’in başkanlığında Nilüferliler’i gülümsetmeye devam edeceklerdir” diye konuştu.
Mustafa Bozbey, birlikte hizmet verdiği meclis üyelerine, muhtarlara, sivil toplum örgütlerine ve bütün Nilüfer halkına, tüm gönül dostlarına bu kentin öncü ve lider kent olmasına katkı sağladıkları için ayrı ayrı teşekkür etti. Bozbey, “Bugüne kadar verdikleri desteklerden dolayı ve bize 20 yıl boyunca sahip çıktıkları için herkese gönülden teşekkür ediyorum. Onlardan da haklarını helal etmelerini istiyorum, ben de helal ediyorum” diye konuştu.
Nilüfer Belediyesi’nde 15 yıldır birlikte çalıştığı Turgay Erdem’e görevi gururla devrettiğini söyleyen Bozbey, Nilüferliler’in gülümsemeye devam edeceğini belirtti.
Bozbey’in konuşması, tören alanını dolduranlar tarafından dakikalarca alkışlandı. Konuşmaların ardından Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi personeli ile ayrı ayrı vedalaştı.

FOTOĞRAFLI