BURSA'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde toprak kaymasının önüne geçilmesi için Sedde projesi ile 50 yıllık sorunun önüne geçilecek. Çalışmaları yakından takip eden Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, heyelan riskinin ortadan kaldırılmasının ardından Yalıntaş’a alternatif bağlantı yolu yapılacağını müjdeledi.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi Hamidiye Mahallesi'nde yaklaşık 50 yıldır devam eden Kirmastı Deresi'ne doğru yaşanan toprak kaymasını önlemek için çalışmalara devam ediliyor. Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından başlanan Sedde projesi sayesinde toprak kaymasının önüne geçileceğini aktaran Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, derede yapılacak ıslah çalışması ile birlikte yeşil alanlarda oluşturulacağını söyledi. AK Parti İlçe Başkanı Murat Hallaçoğlu, Belediye meclis üyeleri ve DSİ yetkilileri ile birlikte çalışmaları yakından takip eden Belediye Başkanı Mehmet Kanar, heyelan riskinin ortadan kaldırılmasının ardından Yalıntaş’a alternatif bağlantı yolu yapılacağını müjdeledi.

50 yıllık sorunu haziran ayına kadar ortadan kaldırmayı planladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Kanar, trafik sorununun da önüne geçileceğini dile getirdi. Hamidiye mahallesi sedde projesinde 2 bin 500 kamyon malzeme kullanılacağına dikkat çeken Başkan Kanar, hayata geçirilen projenin tamamlanmasıyla mahalle sakinleri rahat bir nefes alacak sözlerine ekledi.