Hatice Ayşe AĞAOĞLU/MUSTAFAKEMALPAŞA,(Bursa),()-BURSA Mustafakemalpaşa Belediyesi ile Osmangazi Belediyesi’nin kardeş şehir ilişkilerinin 5. yılı çocuk parkı ile taçlandırıldı.

Osmangazi Belediyesi’nin Mustafakemalpaşa’nın Atatürk Mahallesi’ndeki 28 bin m2’lik çamlık ormanı içine yaptırdığı çocuk parkı ve yaşam alanı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Parkı’nın açılışına; AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Cumhur İttifakı Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Mehmet Kanar, siyasi parti, sivil toplum ve meslek odası temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

‘KARDEŞLİK İCRAATLA OLUR’

Parkın açılışında konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kafeteryadan çocuk parkına, yürüyüş alanlarından dinlenme yerlerine kadar birçok donatıyla buluşan parkın ailelere ve çocuklara huzurlu bir ortam sunduğunu söyledi.

Başkan Sadi Kurtulan; “ 950’lerde Bulgaristan’daki olaylar nedeniyle soydaşlarımızın Türkiye’ye bir göçü vardı. Merhum Adnan Menderes de bu mahallede 157 vatandaşımıza konut alanları oluşturdu ve bu yerler hep muhacir mahallesi olarak bilindi. Daha sonra burası evladı fatihanın ruhunu taşıyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismi verildi. Bu mahalle özel bir yaşam alanıdır. 50’li yıllarda 600 tonluk su deposunun kurulduğu bu mahalle şükür ki artık 10 bin tonluk kapasiteye de ulaştı. Mahalle sakinlerimizin bu ormanlık alana park isteğini de artık gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Kardeş şehrimiz Osmangazi Belediyesi’nin desteği ile güzel bir mesire alanı oluşturduk. Kardeşliğin sınır tanımadığını, kâğıtlarda değil icraatlar da olduğunu bizlere gösteren Osmangazi Belediye Başkanımıza Mustafa Dündar’a teşekkür ediyorum” dedi.

‘SINIRLARI AŞAN GÜÇLÜ BİR BELEDİYEYİZ’

Osmangazi Belediyesi’nin Balkanlardan Orta Asya’ya uzanan birçok ülkede 25 kardeş şehirle gönül köprüsü kurduğunu dile getiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise bu şehirlerle sosyal proje ve ziyaret odaklı çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Başkan Dündar konuşmasında; “ Bursa her dönem kardeşlerine bir ana gibi kucağını açmıştır. Kardeş belediyeler vasıtasıyla bizlerde Bursa’da yaşayanların o bölgelerle bağlarını kuruyoruz. 15 yıldır sürdürdüğümüz Fetih Şenlikleri’ne yurt dışından büyük katılımlar oluyor. Osmangazi Belediyesi, kurumsallığı ve bütçesiyle sınırları aşan güçlü bir belediyedir. Yurt dışında olduğu gibi ülkemiz içerisinde de Mustafakemalpaşa gibi kardeş belediyelerimiz var.  Buraya da güzel bir park düzenlemesi yaptık. Bu parkın işlevsel olması ve sahiplenilmesi bizim için önemlidir. Bu parkı Mustafakemalpaşalılar en iyi şekilde koruyacaktır ” dedi.

FOTOĞRAFLI