Aslı DURAN/ANTALYA, () - ANTALYA'da, bir grup kadın girişimcinin kurduğu Mutlu Portakal Kadın Kooperatifi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Mutlu Portakal Şenliği' başladı.

Mutlu Portakal Kadın Kooperatifi tarafından düzenlenen 4. Mutlu Portakal Alışveriş Şenliği, The Marmara Otel'de başladı. Şenliğin açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel, Ak Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve Antalya eski milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Büyükşehir Belediyesi Şirketi ANSET Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu, Mutlu Portakal Kadın Kooperatifi kurucuları Aylin Ayaz Yılmaz, Gülşah Gültepe Çelik ve Evşen Yüceer tarafından yapıldı. 80 standın yer aldığı şenlik alanında kozmetik, giyim, ayakkabı, kuyum, yiyecek ve süs eşyaları gibi pek çok ürün satışa sunuldu.

Açılışta konuşan Mutlu Portakal Kadın Kooperatifi kurucularından Evşen Yüceer, bir grup kadın girişimci tarafından kurulan kooperatifin, kadın girişimcileri desteklemek amacıyla şenliği düzenlediğini söyledi. Alışveriş şenliğinde evden iş yapan kadın girişimciler için çarşı bölümü ile iş yerleri bulunan kadın girişimciler için ayrı bir bölüm bulunduğunu anlatan Yüceer, "40'ar stant ayırdık. Amacımız kadın girişimcileri, işletmecileri desteklemek. Şenliğimiz her kesime hitap ediyor" dedi.

Alışveriş şenliğine Büyükşehir Belediyesi'nin de destek verdiğini belirten Ebru Türel ise "Kadınları meslek sahibi yapmak, kollarına bir sanat bileziği takmak için ASMEK'te eğitim veriyoruz. Onların iş kurmasına, kredi bulmasına yardım ediyoruz. Bu tür etkinlikleri her zaman destekliyoruz" diye konuştu.

Gelecek hafta Yerli Mallar Haftası'nın da kutlanacağını hatırlatan Ebru Türel, Yavuz Özcan Parkı, Tophane ve Serdengeçti Parkı'nda geniş katılımlı kutlama yapacaklarını söyledi.

Ak Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve Antalya eski milletvekili Gökcen Özdoğan Enç de içinde kadınının olduğu her projeye destek verdiklerini söyledi. Amaçlarının kadın istihdamını yükseltmek olduğunu ifade eden Enç, "Ortak paydamız kadın. Destek veriyoruz. Kadın kimliği üzerinde yapılan her olumlu projenin yarınındayız" dedi.

Mutlu Portakal Şenliği yarın sona erecek.

FOTOĞRAFLI