ANTALYA, () - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Kumluca Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, orman yangınlarında zarar gören Demirci Tepe bölgesine fidan dikti.

Kumluca MYO ve Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle her yıl gerçekleştirilen fidan dikme etkinliği bu yıl da yoğun bir katılımla yapıldı. Etkinlik kapsamında öğrenciler Demirci Tepe mevkiinde yüzlerce fidanı toprakla buluşturdu.

MYO Öğr. Gör. Miray Sütbaş, orman yangınlarının orman varlığına verdiği zarara işaret etti. Orman yangınları konusunda vatandaşların daha duyarlı olması gerektiğini belirten Sütbaş, "Piknik alanlarında yakılan ateşler iyice söndürülmeden alandan uzaklaşılmamalı. Güneş ışınları için mercek etkisi yaratan cam şişeler ormanda bırakılmamalı. Ormanlık alanlarda sigara içilmesi de yangına neden oluyor. Halkımızın özellikle yaz aylarında orman yangınları konusunda dikkatli olması gerekiyor" dedi.

Kumluca MYO Müdür Yardımcısı Uğur Acar ise "Öğrencilerimiz büyük bir neşe içinde fidan dikti. Bu işbirliğimiz devam edecek. Her yıl yüzlerce fidanı toprakla buluşturacağız. Fidanlarımız ağaç, ağaçlarımız orman olacak. Daha güzel bir gelecek, daha yeşil bir Türkiye ile mümkün" dedi.

FOTOĞRAFLI