AKŞEHİR Belediyesi tarafından başlatılan ve ilçe genelindeki tüm 11'nci sınıf öğrencilerini  Çanakkale gezisine gönderme etkinliği devam ediyor.
‘Nasreddin Hoca’nın Torunları Ecdadıyla Buluşuyor’ adıyla başlatılan projede, Çanakkale gezisine katılmak isteyen 11'inci sınıf öğrencilerinden oluşan bir grup daha düzenlenen törenle Çanakkale’ye uğurlandı.
Akşehir Nasreddin Hoca Meydanı’ndaki uğurlama törenine Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü  Barbaros Topaloğlu, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Onur Kafalı, okul idarecileri ve veliler katıldı.
Akşehir Belediye Başkanı  Salih Akkaya uğurlama töreninde tek tek otobüsleri ziyaret ederek Çanakkale’ye gidecek öğrencilere hayırlı yolculuklar temennisinde bulundu.  Akkaya , ''Çanakkale bizim için önemli, çünkü ecdadımızın altın harflerle destan yazdığı bir yer.  Metrekareye 6 bin merminin düştüğü, mermilerin havada çarpıştığı tarihimizdeki en önemli yer. Ecdadımız bu memleketi bize vatan olarak verebilmek için orada büyük bir mücadele vermiş. Bu bakımdan bu bilinçle orayı ziyaret edip gezersek döndüğümüzde daha çok bu memlekete sahip çıkma zorunluluğumuz olduğunu göreceğiz. Çünkü bu milletin istikbali sizlersiniz” diye konuştu.