AYDIN'ın Nazilli ilçesinde, özel bir sanat galerisi tarafından 'Milat'tan Önce 39 binden Günümüze Resim Sanatı' adı altında bir sergi açıldı.

Lütfi Selek Kültür Merkezi ve Sergi Salonu'ndaki sergide toplam 110 resme yer verildi. Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük ve İYİ Partili Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ile Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan tarafından açılışı yapılan sergi, ilk günden büyük ilgi gördü. Serginin organizasyonunu yapan Umut Madran, "6 kişilik ekibimizle birlikte 7 aydır bu sergi için çalışıyoruz. Derin araştırmalarımız oldu. Sergiyi hazırlarken dört ev hanımı da bizlerle birlikte çalıştı. Onlar da bu işi temelden öğrendi. Ekipteki tarih öğretmeni olan ve sanat tarihi ile ilgilenen akadaşımız Mustafa Anbarlı, tarihi ve kronolojik düzenlemede bize büyük katkı sağladı. Amacımız Milattan Önce 39 bin yılından bugüne kadar resmi, sanat tarihini akımları ve ressamlarıyla birlikte Milli Eğitim'e yönelik bir hizmet olarak öğrencilere ve sanatseverlere aktarmak. Sergideki bir diğer amacımız resme duyarlılık oluşturmak. Okullarda resim derslerinin saatlerinin az olması ve sanat tarihinin olmaması bu sergiyi yapmaktaki çıkış noktamız" diye konuştu.

Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük de "Bu sergi açılmak istendiğinde çok merak etmiştim. Sergiyi gezince insanların varoluştan itibaren bir şey üretmeye ve sanata karşı dışa vurumlarını gördüm. Bu sergi ilçemizin sanat anlayışına büyük bir katkı sağlayacaktır" dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' sözünü hatırlatan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, da, "Nazilli sanatla nefes alacak. Sanatın ve sanatçının her zaman yanındayız. Nazilli'de insanların nefes alması ve sanatla buluşması adına her türlü faaliyette birlikte olacağız. Nazillimiz sanatla nefes alacak" dedi.

Konuşmaların ardından açılışa katılanlar sergiyi gezdi. Sergi 22 Nisan'a kadar açık kalacak.

Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ (Aydın), ()

FOTOĞRAFLI