Ali KADI/NİĞDE,()-NİĞDE Ömer Halisdemir Üniversitesi ile Kazakistan’nın Gumilyov Avrasya Milli Üniversitesi'nin ortaklığında “Uluslararası Türk Dünyası Fen ve Mühendislik Kongresi” düzenlendi.
Kongrenin açılışına, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlyas Gökhan ile Cahit Tağı Çelik, fakülte dekanları ve çok sayıda davetli katıldı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kar, Gumilyov Avrasya Milli Üniversitesi ile ikili işbirliğinin güçlenerek devam edeceğine inandığını söyledi. Kar, "Bilim ve teknolojideki gelişmeler, toplumların refahı adına oldukça önemli. Eğitime, özellikle de bilim ve teknolojiye yatırım yapmak, her ülkenin kendi geleceğini belirlemesine vesile olacaktır" dedi.
Kongrede, Yapay Zeka – Makine Öğrenmesi, Nano Teknoloji ve Uygulamaları, Enerji Teknolojileri, Fizik ve Nükleer Teknoloji, Endüstri 4.0, Biyoloji ve Biyoteknoloji, Nesnelerin İnterneti, Kimya ve Çevre Teknolojileri, Sayısal Modelleme, modern Mimari ve Tasarımlar, Görüntü İşleme, Peyzaj, Yer Bilimleri, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri, Astronomi ve Uzay Teknolojileri ile Ulaşım ve Lojistik konuları görüşüldü.

FOTOĞRAFLI