B.Andaç ARSLANPAY / NİĞDE,() NİĞDE'de 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası etkinlikleri kapsamında sağlık sisteminin önemini vurgulamak, çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi, trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi konularında,  farkındalığın sağlanması amacıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.
Hazırlanan programa Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, eşi Dr. Çiğdem Şimşek, Niğde Milletvekili Yavuz Ergun, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Harun Yardımcı, Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Bilal Günaydın ile sağlık personelleri katıldı. Sağlık Hizmetleri Bakanlığı'nca hazırlanan programda eğitici filmler izletildi. Fotoğraf ve ASTE Al Star Yarışmaları'nda dereceye giren yarışmacılara plaket ve hediyeleri verildi.
1-7 Aralık 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası etkinlikleri kapsamında trafikte araçları durdurma noktasında, sürücülerin dikkatini çekmek amacıyla, 112 Acil sağlık çalışanları ambulansa geçiş önceliği ile ilgili el broşürü dağıtarak bilgi verdi.  Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Harun Yardımcı, Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Dr. Fulya Akkaya ve 112 Başhekimi Dr. Filiz Eroğlu, taksi ve otobüs duraklarını ziyaret ederek şoförlere trafikte ambulansların geçiş önceliğine özen gösterilmesi konusunda bilgi vererek,trafikte göstermiş oldukları hassasiyet için taksi ve otobüs şoförlerine teşekkür etti.