Ali KADI/NİĞDE,()-NİĞDE’de, Roma tarihinde 'büyük' unvanı ile anılan tek imparator olan 1. Konstantinos’un annesi Helena’ya adanmış 1500 yıllık Andaval (Konstantin- Helena) Kilisesi turizme kazandırıldı.  
Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında merkeze bağlı Aktaş Kasabası’ndaki restorasyonu tamamlanan Andaval Kilisesi ören yeri olarak açıldı.
Düzenlenen açılış törenine Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Ak Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun, Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Altunel, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, Niğde İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu ve öğrenciler katıldı.
Açılışta konuşan Vali Şimşek, “Bilindiği üzere  ilimizin sadece tarım ve sanayide değil turimdede büyük potansiyeli var. İlimiz; Tyana antik kenti , roma havuzu , gümüşler manastırı gibi birçok Tarihi değerlerin yanında  ,Demirkazık, meydan yaylası, ötmeyen kurbağa, Çiftehan kaplıcaları  gibi yine birçok doğal güzellikleri bünyesinde barındırdırmaktadır.  Bugün ise bu tarihi zenginliklerimize  bir eser daha eklemiş oluyoruz. Ümit ediyorum ki Andaval ören yeri ilimizin tanıtımına yeni bir nefes getirecektir. İlimizin turizmine büyük bir katkı sunacaktır.  Açılışını yaptığımız bu ören yeri içersinde yer alan Andaval Kilisesi, dünya tarihi açısından önemli bir eserdir. Roma İmparatoru Konstantin'in annesi Helena adına 6. yüzyılda yaptırılan ve  zamanında kutsal hac yolu üzerinde bulunan bu kilise Ayasofya Müzesi ile de çağdaş bir eserdir.  Taş yapı olarak erken tarihli ilk ve tek yapı olmasının yanı sıra yine mevcut duvar resimleriyle günümüze kadar gelmiş önemli yapılardan biridir" dedi. Konuşmaların ardından Andaval ören yerinin açılışı gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜ