Ali KADI/NİĞDE,()-NİĞDE Cumhuriyet  Başsavcısı Oğuzhan Dönmez  tarafından Niğde Adalet Komisyonu Başkanlığı yargı sınırlarında görev yapan başarılı uzlaştırmacılara törenle takdirname verildi.
Niğde Adalet Sarayı Konferans Salonunda düzenlenen törene Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Adalet Komisyonu Başkanı Ömer Dadal, Uzlaştırma Savcısı İsmet Eşme ve uzlaştırmacılar katıldı. Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Adaletin her şeyden önce insanı merkeze alan, erdemle yaşatmayı amaçlayan bir değer, insanın ve toplumun tüm kesimiyle uyum içerisinde yaşamasının formülü olduğunu söyledi.

Uzlaştırma müessesesinin adaletin sosyal hedefine odaklandığını, uyuşmazlıkların en kısa sürede, en az masrafla, en etkili biçimde çözme arayışına gidildiğini, bunun için de alternatif çözüm yollarının giderek yaygınlaştığını belirten  Dönmez, "Adaleti sağlamanın yolları, yöntemleri  giderek arttı ve çeşitlendi. İhtilafları kalıcı biçimde çözerek sosyal barışa katkı sunuldu.  Uzlaştırma her iki tarafı da mutlu sonuca ulaştıran bir çözüm yoludur. Bu sebeple yargısal adaletin yollarını açık ve hazır tutmak kadar toplumun sorun çözme kültürünü geliştirmek, sulh ve anlaşma yollarına teşvik etmek üzerine de önemle duruyoruz" dedi.
Daha sonra Başsavcısı Dönmez, Adalet Komisyonu Başkanı Ömer Dadal ve Uzlaştırmadan sorumlu Cumhuriyet Savcısı  İsmet Eşme tarafından başarılı 24 uzlaştırmacıya takdir belgeleri takdim edildi.  Ödül töreninin ardından uzlaştırmadan sorumlu Cumhuriyet Savcısı İsmet Eşme tarafından Uzlaştırmacılara yönelik 2018-2019 Uzlaştırma Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

FOTOĞRAFLI