Ahiler Kalkınma Ajansı, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Niğde İŞKUR İl Müdürlüğü olarak; Bilişim alanında bölgesel paydaşlarla birlikte yetkin, dinamik ve sürekli gelişen bir dijital ekosistemin oluşturulması, bölgede en önemli sorun olan genç işsizlik oranının düşürülmesi, bilişim konusundaki startup‘ların sayısının arttırılarak bilişim alanındaki yatırımcıların bölgeye çekilmesi ve bilişim konusunda bölgenin Know-How merkezine dönüşümünü hedeflenmektedir.

Bu kapsamda Django ve Phyton yazılım dillerinde yazılımcı yetiştirmeye yönelik 60 saatlik yoğunlaştırılmış kurs Şehit Ramazan Konuş  Gençlik Merkezinde başlatıldı. Kursa işsiz ya da üniversite öğrencilerinden  oluşan 25 genç katılım sağladı.

Ahiler Kalkınma Ajansı Üniversite ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğinde 2020 yılı içerisinde de benzer şekilde yazılımcı yetiştirmeye yönelik yeni eğitim programları düzenleyerek ülkemizde ilimizi programlama dilleri konusunda nitelikli işgücüne sahipliğiyle bilinen ve tanınan bir merkez haline dönüştürmek vizyonuyla hareket etmekteyiz.