Ali KADI/NİĞDE,()-NİĞDE’de düzenlenen Uluslararası Niğde Dar-ül Pehlivaniye Şehri Güreş Müsabakaları’nda 8 ülkeden 400 sporcu mücadele etti.

Niğde Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Uluslararası Niğde Şehri Güreş müsabakaları düzenlendi.

 5 Şubat Stadında düzenlenen “Uluslararası Niğde (Darül Pehlivaniye) Şehri Güreş Müsabakaları” sloganıyla düzenlenen müsabakalara 8 ülkeden 70’i yabancı 400 güreşçi katıldı. Birçok Niğdeli vatandaşın katıldığı müsabakalarda güreşçiler ter döktü.

Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, geçmişte Niğde’nin unvanının darü’l pehlivaniye olarak anıldığını belirterek, Niğde’de ata sporunu canlandırmak için müsabakaların geleneksel olacağını söyledi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ise, ‘’Niğde’nin tanıtılması ve geleneksel sporların yaşatılması çok önemli. Yurtiçi ve Yurtdışında 400 sporcu geldi. Geleneksel değerlerimizin yaşatılması ve gençlere sevdirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması çok iyi olacak’’ şeklinde konuştu.

Renkli görüntülerinde yaşandığı güreş müsabakalarına Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Ak Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun, Selim Gültekin, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, kurum amirleri ve Niğdeliler katıldı.

FORTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜ