BURSA'nın Nilüfer ilçesinde belediye, bu yıl da camilerde bahar temizliğini başlattı. 2003 yılından bu yana cami ve ibadethanelerde temizlik yapan Nilüfer Belediyesi, vatandaşların daha sağlıklı koşullarda ibadetlerini gerçekleştirmelerine olanak sağlıyor. 
Nilüfer Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da cami ve cemevlerinde temizlik çalışmalarını bahar mevsimine girilmesiyle birlikte başlattı. Nilüfer Belediyesi’nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü ibadethane temizliği bu yıl da özenle gerçekleştiriliyor.
Nilüfer’de çalışmalar bu yıl  Fatih Sultan Mehmet Camisi'nde başladı ve bu temizlik ilçedeki  64 mahallenin tamamında yapılacak.  Yıllardır cami ve cemevlerinin temizliğini yapan Nilüfer Belediyesi,  eski sistemle yılda dört defa bu çalışmayı yapıyordu. Son üç yılda daha verimli sisteme geçilmesiyle birlikte temizlik çalışmaları yılda iki defa gerçekleştiriliyor. Yıkama işleminde teknolojinin son imkânlarından faydalanılıyor. Temizlik çalışmaları, 90 dereceye varan sıcak suyla, özel köpüksüz deterjanla, yüksek basınç kullanılarak yıkama ve vakumlama işlemiyle gerçekleştiriliyor. Yıkama sonrasında ibadethanelerin halıları insan sağlığına zararsız özel parfümler ile ferahlatılıyor. Nilüfer Belediyesi,  geçen yıl ilçede bulunan 106 ibadethanenin 57 bin metrekare halısını  yıkayıp, temizliği yapmıştı.
FOTOĞRAFLI