Muammer İRTEM/BURSA,()-BURSA'da Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen ‘Nilüfer Liselerarası Müzik Yarışması'nda, “En iyiler” belirlendi. 43 okulun katıldığı yarışmanın ödül gecesinde Son Feci Bisiklet Grubu da sahne alarak, gençleri coşturdu. 

Nilüfer Belediyesi ve Mix Müzik Akademix iş birliğiyle bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Nilüfer Liselerarası Müzik Yarışması geniş katlımla gerçekleşti. 23 okulun finale kaldığı yarışmada yetenekli gençler, performanslarıyla profesyonellere taş çıkardı.  Bursa Suare’de düzenlenen yarışmaya Bursa genelinden 43 okuldan  öğrenciler katıldı.  Büyük ilgi gören yarışmada “En iyi orkestra” kategorisinde 14 okul, “En iyi solist” kategorisinde 14 okul, “En iyi beste” kategorisinde de 6 okul finale kaldı. Genç yeteneklerin başarılı performansları jüriyi karar aşamasında oldukça zorladı.

SON FECİ BİSİKLET’TEN KONSER

Jüri, en iyileri belirlerken, genç kuşağın sevilen müzik grubu Son Feci Bisiklet sahne aldı. Seslendirdikleri eserlerle katılımcıların büyük beğenisini toplayan grup, gençleri coşturdu. Konser sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, sanatçılara çiçek vererek teşekkür etti. Başkan Turgay Erdem ayrıca jüri üyeleri ve Mix Müzik Akademix Sahibi Rüstem Avcı’ya da desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi. 

ERDEM: MÜZİK COŞKUSU TÜM KENTE YAYILSIN İSTEDİK

 Nilüfer Belediyesi olarak hedeflerinin kentte her çocuk ve gencin bir müzik aleti çalması, güzel sanatlar dalıyla aktif uğraşması olduğunu vurgulayan Başkan Turgay Erdem, “Bu yarışmayı da bu amaçla düzenliyoruz. Yarışmayı, Nilüfer ile sınırlı tutmadık. Bursa’daki bütün lise öğrencilerine açık olsun, müzik coşkusu bütün kente yayılsın istedik. Bursa genelinde 43 okulumuz bu yarışmada yer aldı” dedi.  Konser ve konuşmaların ardından heyecanın doruğa ulaştığı ödül törenine geçildi. Dereceye girenlere ödülleri Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Mix Müzik adına Rüstem Avcı, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç ve jüri üyeleri verdi.

FOTOĞRAFLI