SİVAS'ta Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) düzenlenen törenle imzalandı.
Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen imza törenine Sivas Valisi Salih Ayhan, Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) İl Müdürü Hikmet Canpolat ile firma yetkilisi Turan Veske katıldı.
Programda konuşan Vali Salih Ayhan, nitelikli eleman sorununun iş dünyasının sürekli gündeminde olduğunu vurguladı. Bu soruna merhem olabilmek adına İŞ-KUR ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında iş gücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücünün yetiştirilmesinin hedeflendiğini belirten Vali Ayhan, istihdam seferberliği kapsamında MEGİP’in imzalandığını hatırlattı. Toplam mesleki eğitimin dörtte birlik süresinin bitiminde eğitime devam eden kursiyerlerin en az yüzde 50’sinin işe girme fırsatı yakalayacağını vurgulayan Vali Salih Ayhan, "Kursiyerlerimiz, talepte bulunan işverene ait işyerlerinde veya başka işyerlerinde sınav sonucunun açıklandığı tarihten itibaren en geç otuz gün içinde işe başlatılmak şartıyla istihdam edilecektir" dedi.
Bu oranın çok önemli olduğunu dile getiren Vali Ayhan, ''Yani 100 kursiyerimizin en az 50’si istihdam edilecektir. Hem istihdam açısından hem de nitelikli eleman yetiştirmek açısından bu eğitim, Sivas adına çok sevindiricidir. Yasin Tekstil İşletmeleri ve Dış Ticaret Anonim Şirketine bu girişiminden dolayı çok teşekkür ediyorum. İmzalanan protokolün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI