GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, 4 kişi obezite cerrahisi ile fazla kilolarından kurtularak sağlıklarına kavuştu.

Almanya’da yaşan Fethi Ateş, Ankara’da oturan Cennet Çalışkan ile Gaziantep’te yaşayan Mehmet Nail Dikicibaşı ve Dursun Şimşek, Özel Hatem Hastanesi’nde Genel Cerrahi, Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emin Yılmaz tarafından uygulanan obezite cerrahisi ile sağlıklarına kavuştu.

Obezite cerrahisi için Almanya’dan gelen Fethi Ateş, araştırmaları sonucu Opr. Dr. Emin Yılmaz'a ulaştığını ve operasyonla bir haftada 10 kilo verdi. Ankara’dan gelen Cennet Çalışkan ise ameliyatının çok iyi geçtiğini ifade ederek yaşam standartlarının yükseleceği için çok mutlu olduğunu söyledi. Uyku apnesi problemi yaşayan ve cihaz desteğiyle uyuyan Nail Dikicibaşı da sebebin fazla kiloları olduğunu öğrenince, ameliyatla bir haftada 10 kilo verdi. Obezite ameliyatı olan Dursun Şimşek ise 1 haftada sağlıklı şekilde 8 kilo verdi. Hastalar ameliyattan sonra günlük yaşamlarına adapte olarak, tedaviyi uygulayan ekibe teşekkür etti.

Ameliyatları gerçekleştiren Emin Yılmaz, "Obezite ve neden olduğu hastalıkların insan ve toplum yaşamı üzerinde sadece biyolojik olarak değil, aynı zamanda psikososyal ve ekonomik olarak önemli etkilerinin olduğunu söyleyebiliriz. Hastalar obezite ameliyatı sonrasında yaşam kalitelerini artırıyorlar. Tüp mide ameliyatları ameliyat süresi olarak kısa sürmesi, riskinin daha az olması, daha sonraki dönemde safra yolları ile ilgili girişimsel işlemlerinin rahatlıkla yapılabilmesi ve hayat boyu vitamin kullanımı ihtiyacı olmaması nedeniyle en çok tercih edilen ameliyat yöntemidir. Ayrıca ameliyatları kapalı yöntemle yaptığımız için hastalar ameliyattan sonra erken dönemde işlerinin başına dönebiliyorlar" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI