ALANYA, () - İSTANBUL'da düzenlenen Culinary Cup müsabakalarından kupa ve madalyalarla dönen 'Alanya Team' ekibi, kendilerine destek veren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'i ziyaret etti.

Aşçılar Derneği'nin bu yıl 14'üncüsünü düzenlediği İstanbul Culinary Cup müsabakaları, 13-14 Nisan tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Müsabakaya Alanya Belediyesi'nin destekleriyle katılan 'Alanya Team' ekibi kupa ve madalyalarla döndü. Kıyasıya rekabetin ve nefes kesen etapların yaşandığı İstanbul Culinary Cup'ta yarışan Alanya Team, fuarın en büyük kupasını ve klasman birinciliğinin yanı sıra 2 altın ve 1 gümüş madalya alarak ödülleri topladı. Eğitmen şef Fatih Saray rehberliğinde ve Alanya Belediyesi desteğiyle 2 gün süren yarışmalarda rakipleriyle zorlu bir mücadeleye giren Alanya Team ekibi aldığı ödüllerle büyük bir başarıya imza attı.

KUPA VE MADALYALARLA DÖNDÜLER

Usta şeflerin yarıştığı 9 kategoriden 5'inde ödülleri toplayan şefler göz doldurdu. Gurme restoran ana yemek tabağında Mehmet Tunç gümüş madalya, Asya mutfağında Hayrettin Uysal altın madalya, Hamburger tabağı ve Star Chef's Grand Prix Ekip Yarışması'nda Ercan Eser gümüş madalya ve kupayı hak etti. Anatolian Gurme Şef Ekip Yarışması'nda yine Mehmet Tunç, Ercan Eser ve Muharrem Yıldırım altın madalya, klasman birinciliği kupası ve 1500 lira hediye çeki kazanmayı başardı.

BAŞKAN YÜCEL'E TEŞEKKÜR ZİYARETİ

İlçeye dönen Alanya Team ekibi ve eğitmen Fatih Saray, desteklerinden ötürü Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş'a ziyarette bulundu. Şef Fatih Saray, Alanya'yı tanıtmak ve gastronomi sektöründe şehri hak ettiği yere taşımak için Alanya Team olarak bundan sonra gerek yurt içinde gerekse yarışmalara katılarak şehir gastronomisini uluslararası platformda temsil etmeye devam edeceklerini belirtti ve desteklerinden ötürü Alanya Belediyesi'ne teşekkürlerini iletti.

Ödüllü şefleri ağırlayan Adem Murat Yücel de bu önemli başarıdan ötürü tüm ekibi tebrik ederek, "Şehir gastronomisinin gelişimi için yaptığımız çalışmalar neticesinde İstanbul Culinary Cup'ta büyük başarılar elde edildiğini görmek son derece memnuniyet verici. Alanya mutfağı üreticisiyle, şefleriyle, işletmeleriyle ve mutfağa özen gösteren tüm vatandaşlarımızla her gün biraz daha gelişiyor ve adından söz ettiriyor. Alanya Belediyesi olarak bizler Alanya mutfağını tanıtmak için yapılacak çalışmalarda bulunan değerli şeflerimizin yanındayız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI