Aslı DURAN/ANTALYA, () - ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, hayırsever İsmail Erten ile okul protokolü imzaladı. Erten, 2 yıl önce kaybettiği oğlu Süleyman Erten'in adını, Aksu'da inşa edeceği ilkokulda yaşatacak.

Antalya Valiliği'nde gerçekleşen törene İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, hayırsever İsmail Erten katıldı. Aksu ilçesi Fettahlı Mahallesi 106 ada 11 parsele sahip taşınmaz üzerinde bulunan Keziban Erten İsmail Erten İlkokulu'nun eski binası yıkılarak yerine 8 derslikli ilkokul yapılacak. 3 ayda tamamlanacak okul, 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı başına yetiştirilecek. Okula, hayırsever İsmail Erten'in 2 yıl önce kaybettiği oğlu Süleyman Erten'in adı verilecek.

HAYIRSEVERİN BU DÖRDÜNCÜ OKULU

Hayırsever İsmail Erten, daha önce üç okul yaptığını, bunun dördüncü olduğunu söyledi. Oğlu Süleyman Erten'in adını okula vereceğini anlatan Erten, beşincisinde ise Aksu'da kırsal bölgede bir lise yapacağını, bu sayede öğrencilerin artık merkezdeki liseye gelmesine gerek kalmayacağını söyledi.

Vali Münir Karaloğlu, Antalya'da ciddi bir hayırsever potansiyeli olduğunu belirterek, “Antalya, Türkiye'de hayırseverin Milli Eğitime en çok katkı verdiği illerden biri. 2019 yılında okullarımız tekli eğitime geçecek. Antalya'da da büyük oranda eksiklikleri tamamlıyoruz. Sadece birkaç ilçemizde sorun kaldı. İnşallah önümüzdeki günlerde yapılacak büyük bir ihalemiz var. Arsa karşılığı okul yapım ihaleleri var. Onlar da gerçekleşirse Antalya'daki okul sorunu çözülmüş olacak. Ama hayırseverlerimizin desteği bizim için çok kıymetli" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI