YOZGAT’ın Saraykent ilçesinde ortaokul öğrencileri, sağlıklı yaşam konusunda eğitim sezonunda yaptıkları araştırmanın sonucunu, afiş ve broşür haline getirerek mahalle sakinlerine dağıttı.
Saraykent'te Güldibi Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri Mahmut Aydoğmuş öncülüğünde örnek bir etkinliğe imza atarak, sağlıklı yaşamın kuralları noktasında kapsamlı araştırma yaptı. Araştırma sonrasında topladıkları bilgiler ışığında, afiş, döviz ve bilgilendirme broşürleri hazırlayarak mahalle sakinlerine dağıttı. Sağlıklı yaşam bilgilendirme broşürlerini öğretmenleri ile birlikte mahalle halkının yoğun olarak ziyaret ettiği kamu alanlarına dağıtan minik öğrenciler, sağlık konusuna dikkat çektiler. 
Okul Müdürü Şevket Yardımcı, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin başladığı günden itibaren toplum yararına çeşitli çalışmalar yaptıklarını hatırlattı. Yardımcı, "Bir yerde, bir okul varsa o okul bulunduğu çevrede ışık saçmalıdır, düşüncesini ben ve öğretmenlerim her zaman ilke edindi. Çok şükür sene başından itibaren okulumdaki öğretmenler, Güldibi Mahalle'sine onlarca sayıda toplum hizmeti kapsamında çalışma gerçekleştirdiler" dedi.
FOTOĞRAFLI