Suat SÖĞÜT/FİNİKE, () - ANTALYA'nın Finike ilçesindeki Gıyaseddin Keyhüsrev Anadolu Lisesi'nde düzenlenen Pilav Günü'nde öğrencilerin kendilerini ünlü ressamların bilinen eslerindeki portrelere benzettiği canlı portre çalışması ilgi çekti.
Finike Gıyaseddin Keyhüsrev Anadolu Lisesi tarafından okul bahçesinde 5'inci Geleneksel Pilav Günü etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Kaymakam Ergün Baysal, Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Emniyet Müdürü Ömer Engin Genç, Müftü Abdurrahim Durmuş, Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş, Okul Müdürü Ercem Subaşı, daire amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Gıyaseddin Keyhüsrev Anadolu Lisesi okul idaresi ve aile birliği tarafından sponsorların katkılarıyla organize edilen programda yaklaşık 1300 kişiye ikramda bulunuldu. Gıyaseddin Keyhüsrev Anadolu Lisesi Müdürü Ercem Subaşı, geleneksel pilav gününe katılan davetlilere ve organizasyona katkı sağlayan sponsorlara teşekkür etti.
Pilav gününe katılan davetliler daha sonra Gıyaseddin Keyhüsrev Anadolu Lisesi tarafından açılan yağlı boya resim ve canlı portre sergisini gezdi. Sergide, öğrenciler canlı portre olarak kendilerini ünlü ressamların bilinen eslerindeki portrelere benzetmesi ilgi çekti.
Görsel sanatlar öğretmeni Kıymet Ateş, "Sergide canlı portrelerimiz var. Ünlü ressamlarımızın ünlü eserlerinden portreler derledik. Amacımız klasik müze anlayışının dışında çağdaş bir müze anlayışı getirmek. Çocukların yaparak ve yaşayarak bir şeyleri öğrenmesini sağlamaktı. En önemlisi de bu anı yaşamaları,  hissetmeleri, sanatçının içinde bulunduğu duygu durumunu, fırça darbelerini daha yakından öğrendiler.  İleride hatırlayacakları güzel bir anı olarak da kalmasını istedik. 10 canlı portremiz var. Öğrenciler portrelere bakarak kendileri hazırlandı" dedi. 

FOTOĞRAFLI