GAZİANTEP’in İslahiye ilçesinde, Fevzipaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri kardeş okul olarak seçtikleri Hasan Lök ilkokulu ve Ortaokuluna 'Bir Kitap, Bin hayal' projesi kapsamında bin 500 kitaplı kütüphane oluşturuldu.

Fevzipaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, kardeş okulları İlçe Merkezine 15 kilometre uzaklıkta Amanos Dağları eteklerindeki Hasanlök Mahallesinde bulunan ver kütüphanesi olmayan Hasanlök ilkokulu ve Ortaokuluna 'Bir Kitap, Bin Hayal Projesi' kapsamında kütüphane kurdular. Kütüphanenin açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çetin, Şube Müdürleri Mustafa Özdemir, Mehmet Akdoğan, Şahin Yeter, Fevzipaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Zeyyat Barut, Okul Müdürleri, Öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bin 500 kitabın bulunduğu kütüphanenin açılışını yapan ve 20 dakika öğrencilerle birlikte kitap okuyan  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çetin, "Bir Kitap, Bin hayal projesi kapsamında öğrencilerimizin kırsal mahallemizdeki okulda oluşturdukları kütüphanenin önemli bir sosyal sorumluluk projesi oldu. İlkokul ve ortaokul öğrencilerimiz bu kütüphaneden faydalanarak gelecekte ülkelerine ve ailelerine faydalı birey olacaklarını temenni ediyorum.  Kütüphanenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
FOTOĞRAFLI