Daday İlçe Emniyet Amiri Yusuf Baytak tarafından Daday Çok Programlı Lisesi(ÇPL) ve Daday Anadolu İmam Hatip Lisesi(AİHL) öğrencilerine polislik mesleği tanıtıldı.
Kastamonu’nun Daday ilçesinde Emniyet Amiri Yusuf Baytak tarafından Daday Çok Programlı Lisesi(ÇPL) ve Daday Anadolu İmam Hatip Lisesi(AİHL) öğrencilerine polislik mesleği hakkında bilgiler verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda düzenlenen kariyer tanıtım günlerinin bu ayki meslek tanıtımının konusu polislik mesleği oldu.
Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen seminere, Daday ÇPL ve Anadolu İmam Hatip Lisesi 11 ve 12’inci sınıf öğrencileri katıldı. İlçe Emniyet Amiri Yusuf Baytak öğrencilere polisliğin tarihçesi ve tanımı, polis birimlerinin tanıtılması, polis okulları giriş koşulları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Baytak, öğrencilere vermiş olduğu seminerde, polis tarihinin Türk tarihi ile başladığını ifade ederek, tarih boyunca çeşitli devlet kuran Türklerin kamu düzeni ve güvenliğini ulusal savunma ile birlikte yürüttüklerini belirtti.
Daha sonra öğrencilere emniyet teşkilatı içinde bulunan polis birimlerini tanıtan Baytak, polis okullarına giriş koşulları hakkında da öğrencileri bilgilendirerek, polis okuluna giriş sınavında düzenlenen mülakatla ilgili bir video izletti. Karşılıklı görüş alışveriş ve soru cevaplarla sona eren seminerde İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Demir, Şube Müdürü Necat Karadağ, Daday ÇPL Müdürü Nagihan Demirci ,İmam Hatip Lisesi okul müdürü Aydın Demiral, Müdür Yardımcısı Mahir Bıyıklıoğlu ve öğretmenlerde hazır bulundu.