MERSİN'de Türkiye Soroptimist Kulübü Federasyonu öncülüğünde Mezitli Soroptimist Kulübü bünyesinde, 500 öğrenciye suyun önemini ve tasarruf yöntemleri anlattı.
Finish, National Geographic, İda Eğitim olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlar ile beraber başlatılan 'Yarının Suyu' projesi sayesinde öğrenciler bilinçli su tüketimi alışkanlığı ve sudan tasarruf etmeyi öğrendi. Ayrıca, National Geographic tarafından çekilen ünlü sanatçı Gökhan Özoğuz ve Özge Özpirinçci’nin de rol aldığı belgesel izletilerek, suyun tasarrufu ve önemine değinildi.
Eğitim danışmanı Pınar Eroğlu tarafından yaklaşık 40 dakika süren eğitime; Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Aydan Dayı Kaymaz ve kulüp üyeleri de katıldı. Eğitimleri ilgiyle izleyen öğrenciler, su kullanımında daha tasarruf ve dikkatli olacağına hep bir ağızdan söz verdi.
Türkiye Soroptimist Kulübü Federasyonu’nün ülke genelinde toplum yararına önemli çalışmalara imza attığını dile getiren Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Aydan Dayı Kaymaz, "Yarının Suyu projesi sayesinde sevimli öğrencilerimizle bir araya geldik ve suyun ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalıştık. Türkiye Soroptimist Kulübü Federasyonu ve Mezitli Soroptimist Kulübü olarak doğamızı koruma yönünde daha önce çeşitli çalışmalar yaparak, farkındalık yaratmıştık. Doğamızın, hayvanların kısacası tüm canlılarımızın korunmasın için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.